реклама партнерів:
Головна » 2020 » Червень » 11 » Геопортал містобудівного кадастру: диджиталізація на Чернігівщині набирає обертів
21:05
Геопортал містобудівного кадастру: диджиталізація на Чернігівщині набирає обертів
Геопортал містобудівного кадастру: диджиталізація на Чернігівщині набирає обертів Україна обрала курс на диджиталізацію, тобто використання цифрових інструментів для забезпечення доступності та оперативності отримання громадянами різних видів послуг. Зокрема, значно доступнішою і відкритішою стає сфера містобудування та архітектури. Тут активно впроваджуються сучасні геоінформаційні технології.

Так, наприкінці 2019 року в області запрацювала базова платформа для створення єдиного геоінформаційного середовища – геопортал містобудівного кадастру Чернігівщини. Це – картографічний інтернет-ресурс, що дає доступ до великої кількості інформаційних джерел, даних із системою інструментів перегляду та пошуку географічної інформації, її візуалізації, завантаження та поширення.

За словами Сергія Курені, заступника начальника Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА, геопортал відкриває громадянам відкритий доступ до містобудівної документації (генпланів) населених пунктів. Портал містить ряд унікальних технічних рішень, які дозволяють поєднувати інформацію про всі ресурси та оперативно отримувати необхідні дані про об’єкти, розміщені на території області. Також є можливість формувати витяги, проводити геоінформаційний аналіз.

– Накладаючи різні шари інформації один на інший, користувач може аналізувати та порівнювати дані. Крім того, в геопорталі закладений широкий функціонал, зокрема можливість лінійних та площинних вимірювань, перегляду атрибутивної інформації у вигляді таблиці, – повідомив Сергій Куреня. – Наразі працюємо над наповненням містобудівного кадастру області.

Сергій Хоботня, директор Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, зазначив, що геопортал містобудівного кадастру надзвичайно важливий інструмент в управлінській діяльності. Адже формується інформаційна база про регіон. Наразі на геопорталі розміщені понад 180 інформаційних наборів даних, згрупованих по 26 категоріям. Надалі перелік інформаційних ресурсів буде розширюватись. Геопортал є корисним як для громад, так і для інвесторів, адже містить матеріали про території, дорожню інфраструктуру та значно скорочує час на пошук потрібної інформації, а отже, і на прийняття рішень.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 473 | Теги: Чернігівщина, диджиталізація, кадастр | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar