реклама партнерів:
Головна » 2020 » Червень » 24 » Готель продають, а міська влада проти
15:40
Готель продають, а міська влада проти
Готель продають, а міська влада проти Готель "Слов'янський" у Новгород-Сіверському на Чернігівщині є символом і марнотратства, і бездумності, і широти замислу: шикарний, зі своїми зірками та сервісом, розрахований на багатого туриста, він має дуже неспівмірний вигляд у провінційному місті. Довгі роки він висів тягарем на бюджеті області, адже саме місто нездатне його утримувати. Та й його побудова на місці поховань військовополонених часів Другої світової війни досі викликає дискусії серед істориків.

Готель "Слов'янський" буде продано – вирішили у Фонді держмайна. "Процес уже запущено. Буде аукціон", – сказав заступник голови Фонду державного майна Тарас Єлейко на прес-конференції. Але тут прокинулася місцева влада, яка до того не проявляла жодного інтересу до обтяжливого об'єкта, – міський голова Олег Бондаренко заявив: "Цього допускати не можна. Саме громада повинна розпоряджатися майном, що є на території Новгорода-Сіверського". Він говорить, що місто прийняло програму розвитку туризму на суму 1 мільйон гривень. У зв'язку з цим готелю "Слов'янський" з міського бюджету вже виділено понад 300 тисяч гривень.

Наразі в міській раді вже готують звернення до Чернігівської ОДА, Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Фонду держмайна щодо скасування аукціону та передачі готелю в комунальну власність міста. Натомість громадські активісти дивуються шуму навколо готелю. Так Борис Домоцький, краєзнавець і багаторічний депутат райради, стверджує: "Місто позбавлене елементарних грошей на подібні безглуздя. За відсутності власної економіки просто абсурдно розкручувати чергову проблему".

Василь ЧЕПУРНИЙ, Чернігівська область, Голос України
Фото автора.




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 482 | Теги: готель, Борис Домоцький, аукціон, Новгород-Сіверський | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar