реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 12 » Громадський комітет запрошує до будмайданчика біля Єлецького монастиря
07:22
Громадський комітет запрошує до будмайданчика біля Єлецького монастиря
Громадський комітет запрошує до будмайданчика біля Єлецького монастиря 13 липня о 18.00 біля будівельного майданчика на вул. Князя Чорного, 4-а, біля Єлецького монастиря, відбудеться підписання Меморандуму про створення Громадського комітету захисту історико-культурного середовища Чернігова.
Ініціатори створення Комітету: історики, громадські активісти, депутати Чернігівської міськради. Першочерговим його завданням є зупинення незаконного будівництва біля Єлецького монастиря.

Серед міст України Чернігів посідає особливе місце, як один з найдавніших історичних та духовних центрів, де збереглися всесвітньовідомі пам’ятки архітектури — церкви, собори, монастирські комплекси.
Разом з тим, на придеснянських пагорбах зберігся унікальний за своєю цілісністю архітектурно-ландшафтний комплекс, що послідовно формувався упродовж тисячоліття і дійшов до наших днів у високому ступені збереженості. Чернігів — єдине місто в Центрально-Східній Європі, що в своєму містобудівному укладі й вигляді зберегло втілення основних засад давньоруського містобудування.
Однією із загроз знищення рідкісного архітектурного ансамблю міста є будівництво в охоронних зонах Національного архітектурно-історичного заповіднику «Чернігів стародавній», біля пам’яток архітектури національного значення.
Сьогодні важливим завданням є збереження архітектурного та історичного середовища міста, старовинних куточків Чернігова, — наголошується у Меморандумі ініціаторів створення Громадського комітету.

Оргкомітет.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 869 | Теги: забудова, громадськість, Єлецький монастир | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar