реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 29 » І знову про Стрижень: зловживання службовим становищем чиновників міськради
07:21
І знову про Стрижень: зловживання службовим становищем чиновників міськради
І знову про Стрижень: зловживання службовим становищем чиновників міськради В ході оперативно-розшукових заходів працівники управління протидії злочинності в сфері економіки УМВС в Чернігівській області викрили факт зловживання службовим становищем з боку посадових осіб одного з управлінь Чернігівської міської ради.

В обласному центрі відома комерційна будівельна компанія завершує будівництво багатоквартирних будинків біля набережної річки Стрижень.

Відповідно до умов договору про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Чернігова, укладеному з будівельниками, вони зобов’язалися виконати роботи з облаштування набережної річки Стрижень на дільниці від проспекту Перемоги до вулиці Гетьмана Полуботка.

Натомість посадові особи одного з управлінь Чернігівської міської ради, достовірно знаючи про цей договір, уклали угоду зовсім з іншою будівельною організацією на суму більше 1,7 мільйона гривень.

Фактично в 2014 році Чернігівською міською радою було профінансовано роботи по розчищенню русла річки Стрижень на вказаній дільниці за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища міського бюджету м. Чернігова в сумі 683 тисячі гривень, хоча вказані роботи згідно договору мало виконати інша комерційна будівельна компанія.

Внаслідок вказаних вище дій службових осіб Чернігівської міської ради було завдано збитків міському бюджету на 683 тисячі гривень.

За даним фактом слідчим відділом Чернігівського МВ УМВС в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. (зловживання владою або службовим становищем) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.
Триває досудове розслідування.

За інформацією УМВС України в Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1044 | Теги: Стрижень, Кримінал, міська рада | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar