реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 21 » Ікони для нового храму купували усією громадою
17:48
Ікони для нового храму купували усією громадою
Ікони для нового храму купували усією громадою У невеликій Задеріївці також був дерев’яний храм, але його божественну красу не пошкодували – розібрали на переправу для радянських танків. По церкві форсували Дніпро... І ось, через 75 років, у Задеріївку знову повернувся храм – храм зусиль.

Тепер до райцентру Ріпки можна дістатися автобусами – переважно білоруськими, які возять «сябрів» на наші базари, бо в нас удвічі, а то й утричі дешевше.

Минаючи Задеріївку, важко не помітити брусований храм, що, мов моноліт, виріс із землі. Його тут називають капличкою. На вигляд невелика церква із брусу і справді нагадує капличку, проте всередині місця достатньо для двох десятків прихожан. Більше тут збереться хіба на великі празники – такі, наприклад, як Великдень, коли до села з усього білого світу з’їжджаються цілі роди.

«Рік тому тут був пустир, – каже Любов Сусло. – І ось – завдяки зусиллям нашого земляка В’ячеслава Киченка на цьому місці виріс красивий храм».

В’ячеслав Киченок – уродженець Задеріївки, тут понині живуть його мама і теща. Працює він на посаді головного інженера ДП «Добрянське лісове господарство» і є депутатом районної ради.

«Стара церква, яку при форсуванні Дніпра розібрали на переправу, розташовувалась біля кладовища, – починає розмову В’ячеслав Сергійович. – Ідея відновити храм виникла на Великодні свята, коли ми всі, з’їхавшись у село, згадували предків. Вирішили громадою будувати церкву біля дороги, щоб всі її бачили і щоб кожен зміг помолитись».

Організацію будівництва і більшість фінансових витрат В’ячеслав Киченок взяв на себе. Процес організував так, що вже за рік на пустирі виріс повноцінний храм.

«У Ріпках хлопці зробили циліндровку бруса, з Чернігова товариш дав вагонки на оздоблення, вікна та двері робив підприємець із Ріпок, а з Задеріївки місцевий підприємець допомагав із матеріалами під фундамент», – пригадує лісівник.

Ікони ж у капличку купували громадою! Воістину – храм зусиль!

Віталій Назаренко, фото Олексія Миколаєнка
Джерело http://www.sknews.net/



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1130 | Теги: ікона, Чернігівщина, храм, Задеріївка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar