реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 1 » Як уберегтися від Інтернет-шахраїв
19:34
Як уберегтися від Інтернет-шахраїв
Як уберегтися від Інтернет-шахраїв В рамках всеукраїнської оперативно-профілактичної операції «Трикстер» поліція викривала шахраїв, які «працюють» виключно в Інтернеті.

В рамках спецоперації поліція активізувала боротьбу із зловмисниками, що видурюють гроші у довірливих громадян за продаж неіснуючих товарів на умовах передоплати, розсилають СМС-повідомлення про нібито блокування платіжних карток, виманюють кошти під виглядом розіграшу цінних подарунків тощо.

Від початку цільової операції оперативники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю виявили більше десятка подібних фактів.

Відділ протидії кіберзлочинам в Чернігівській області нагадує громадянам прості правила, яких потрібно дотримуватися, щоб не стати жертвою шахраїв:

• Остерігайтеся, якщо у оголошенні вказано значно занижену ціну на товар, який ви хочете придбати.

• За допомогою сервісу Департаменту кіберполіції Національної поліції України за посиланням https://cyberpolice.gov.ua/ є можливість подати електронне звернення та перевірити по базі даних номер телефону, з якого вам дзвонили невідомі, номер карткового рахунку, на який пропонують здійснити переказ коштів, та сайт, на якому просять ввести ваші персональні дані.

• При проведенні оплати на банківський рахунок, перевіряйте відповідність продавця реальному одержувачу грошових коштів.

• Перша ознака порядного продавця - "накладений платіж".

• У разі вашої згоди на передоплату обговорюйте можливість здійснення "захищеного платежу" - коли продавець зможе розпорядитися грошима тільки після поставки товару.

Якщо у вас виникли сумніви у порядності продавця, краще відмовитися від угоди.

Поліція закликає покупців Інтернет-магазинів відповідально поставитися до факторів ризику в світовій мережі та відмовитися від сумнівних угод.

За інформацією сектору комунікації
поліції Чернігівської області




Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 703 | Теги: полція, Кримінал, інтернет-шахраї | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar