реклама партнерів:
Головна » 2016 » Червень » 27 » Кандидат у нардепи пропонує відібрати в МП Троїцький собор
08:28
Кандидат у нардепи пропонує відібрати в МП Троїцький собор
Кандидат у нардепи пропонує відібрати в МП Троїцький собор Місто Богородськ під Москвою давно стало центром українського православного життя в Росії — владика Адріан (Старина), що перейшов до Київського патріархату з московського, створив спочатку і монастир, і безкоштовну їдальню, і православну гімназію.
Але ще в 90-і роки за вказівкою московської патріархїї це все було відібрано — за допомогою «Омону». Владиці Адріану навіть руку зламали. Пригадую — якраз тоді я був на аудієнції в Патріарха Філарета, коли він по телефону отримав цю звістку московського «братолюбія»...
Православні Богородська, які не приймають московське сергіянське православіє, перейшли у свій власний храм, що збудували на викупленій землі. Всі технічні і архітектурні дозволи є.
Проте московська патріархія, з чисто християнської любові, звісно, ніяк не може змиритися з тим, що росіяни моляться за патріарха київського, а не московського. По місцевому телебаченню розказують всілякі гадості про київський патріархат, аж до того, що благословляють убивати людей на Донбасі. Переплутали просто — замість розказати про себе, приписали свої дії іншим.
Тепер же, як повідомив священик Святослав Скороход, що служить у богородському храмі, влада через суд провела рішення про знесення храму Київського патріархату. Громада подала апеляцію, але сподівання на чесний її розгляд нема.

Думаю, у відповідь треба застосовувати дзеркальні дії: за богородський храм відібрати у московського патріархату, наприклад, Троїцький собор у Чернігові. Тим паче, що він збудований гетьманом Іваном Мазепою і є українською національною пам’яткою. А за храм Київського патріархату, що відбирає російська окупаційна влада у Криму, забрати Почаївську лавру. Окупанти розуміють тільки силу.

Василь ЧЕПУРНИЙ, кандидат у народні депутати у виборчому окрузі № 206 від Народного Руху України.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1536 | Теги: Московський патріархат, Василь Чепурний, Троїцький собор | Рейтинг: 5.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar