реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 6 » Канікули для чернігівських школярів продовжені по 10 лютого
10:40
Канікули для чернігівських школярів продовжені по 10 лютого
Канікули для чернігівських школярів продовжені по 10 лютого 5 лютого в Чернігівській міській раді під керівництвом заступника міського голови Ольги Хоніч відбулось чергове засідання міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювань на грип та ГРВІ на території міста Чернігова.

Члени оперативного штабу прозвітували про санітарно-епідемічну ситуацію щодо грипу та ГРВІ, про готовність закладів охорони здоров’я міста до роботи в умовах епідемічної захворюваності на грип, про стан проведення обмежувальних протиепідемічних заходів у місті.

Начальник епідеміологічного відділу Чернігівського міського Управління Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області Світлана Аландаренко повідомила, що загалом з початку епідсезону у місті захворіли на грип та ГРВІ 39019 мешканців, або 13,5 % населення міста. Серед них: 46,3 % - діти.

Зокрема, на грип перехворіли 724 особи, переважно - штам вірусу грипу типу A (H1N1) пандемічний (свинячий). Станом на сьогодні зафіксовано 8 летальних випадків від захворюваності на грип. Крім того, 860 чоловік – госпіталізовані, у тому числі – 653 дітей. 3 пацієнти наразі знаходяться у стані з важким перебігом хвороби.

Серед дітей 0-4 років кількість захворілих збільшується, від 5 до 17 років – зменшується, але повільно: з 54 % до 46 %.

Станом на 5.02.2016 р. перехворіло на грип та ГРВІ у межах вікових груп:

79 % від дітей вікової групи 0-4 роки,

33 % від дітей вікової групи 5-14 років,

24,0 % від загальної кількості підлітків 15-17 років.

В дошкільних навчальних закладах міста продовжується проведення моніторингу за відсутністю дітей у садочку. Так, станом на 5 лютого по всіх ДНЗ міста відсутні понад 60 % вихованців. За даними управління охорони здоров’я 13,0% дітей відсутні з приводу захворювання.

За словами С. Аландаренко, показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення міста в порівнянні з аналогічним періодом минулого тижня зменшився на 20 %, проте у порівнянні з 2-м тижнем початку захворюваності – вищий на 147 %.

Рівень епідпорогу на поточному тижні перевищений на 102 %, на наступному тижні прогнозується на рівні – 133 %.

Враховуючи стан захворюваності на грип та ГРВІ в місті Чернігові, члени оперативного штабу вирішили продовжити додаткові канікули для чернігівських школярів по 10 лютого.

Заступник міського голови Ольга Хоніч зазначила, що "ситуація із захворюваністю у місті все ще досить загрозлива, і штам вірусу дуже агресивний, тож заради збереження здоров'я та життя дітей варто продовжити канікули ще на 3 дні. Деяке зниження захворювань серед дітей від 5 до 17 років, хоч і незначне, свідчить про те, що введені обмежувальні заходи результативні".

О. Хоніч також наголосила, що всі відповідальні служби повинні далі продовжувати працювати в посиленому режимі, контролювати виконання обмежувальних протиепідемічних заходів, насамперед, стан здоров’я працівників підприємств та організацій, всі повинні дотримуватись маскового режиму.

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 880 | Теги: школи, грип, Чернігів, карантин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar