реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 18 » Хто покарає «лісорубів»?
07:37
Хто покарає «лісорубів»?
Хто покарає «лісорубів»? «Деснянська правда» вже повідомляла про початок чергового будівельного конфлікту в охоронній археологічній зоні Чернігова. Нагадаємо: на Болдиних горах, на території унікальної пам’ятки садово-паркового мистецтва та історико-архітектурного комплексу (неподалік від Троїцького монастиря та Антонієвих печер) було спиляно 22 дерева. Нібито для початку проведення підготовчих робіт для майбутнього будівництва готелю для паломників.

Ознайомлюємо з новою інформацією з цього питання.

Перестаралися
З офіційної відповіді начальника Державної екологічної інспекції області Леоніда Бурковського: «Проведено перевірку законності знесення зелених насаджень по вул. Толстого, 90-а. Згідно з аварійним ордером знесенню підлягали 18 дерев породи тополя, клен та слива, які втратили свої захисні функції і на момент обстеження були в аварійному стані. Проте на місці виявлено крім цих 18 дерев, знесених за ордером, іще пні самовільно знесених 3-х в’язів та сливи. Осіб порушників під час перевірки встановити не далося. Розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу, становить 1675 гривень. Для встановлення осіб порушників з метою їх притягнення до відповідальності згідно з чинним законодавством та подальшого стягнення збитків матеріали направлені до міського відділку міліції».

Власне кажучи, ордер на видалення зелених насаджень підписав начальник комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Артем Стах. Термін видалення дерев – негайно. Виконавець – ФОП Іван Сушко. Загальна вартість виконаних робіт – 6500 гривень. В ордері вказувалося, що необхідно видалити 18 дерев, але перестаралися трошки – спиляли 22.

А от які висновки зроблять із усього цього наші правоохоронці – велике запитання! Чому? А ось вам і відповідь.

Порушників необхідно покарати!
Офіційно: «Державною екологічною інспекцією вже повідомлялося про результати перевірки факту вирубки дерев по вулиці Першого Травня, поряд із новозбудованим будинком № 195-А в Чернігові. Нагадаємо, що на місці вирубки дерев працювала бригада робітників, котрими незаконно знесено 18 дерев клена гостролистого, стовбури яких були розкряжовані на сортименти довжиною від 1,5 м до 3,5 м та завантажені на автомобіль МАЗ із напівпричепом, що належить ДП «УкрСіверБуд», яке й зводило вказаний будинок. Тоді водій вказаного автомобіля та працівники бригади зникли з місця події. Шкода, заподіяна незаконною рубкою дерев, становить 20813 гривень.

Усі складені в установленому порядку матеріали були направлені для проведення оперативно-розшукових дій знову ж таки до міліції Чернігова з метою встановлення осіб порушників та притягнення їх до відповідальності й відшкодування заподіяної шкоди.

Незважаючи на те, що слідчо-оперативною групою, що працювала на місці, опитані всі свідки, в тому числі й місцеві жителі, які й повідомили про вчинення незаконної рубки дерев, та встановлена особа водія автомобіля, котрий (із його ж пояснення) був співучасником вказаного злочину, правоохоронцями припинено подальший розгляд – у зв’язку з неможливістю встановити осіб, які проводили вирубку дерев.

Вважаємо, що розслідування за даним фактом щодо притягнення осіб, винних у скоєному, проведено поверхнево, а тому підготовлені відповідні матеріали до УМВС у Чернігівській області для оскарження прийнятого рішення».

Отже, цікава ситуація виходить. Екологи, громадськість, історики, преса б’ють тривогу й надають практично всю необхідну інформацію. А міліція не може знайти винних!

Невже чекатимемо, доки в Чернігові запрацює поліція й розпочне свою роботу, не заглядаючи комусь улесливо в очі?

Олександр ШИЛО, Хвиля Десни



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1189 | Теги: лісоруби, Болдині гори, Чернігів, дерева | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar