реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 20 » Кількість звернень за субсидією на Чернігівщині може зрости майже втричі
17:58
Кількість звернень за субсидією на Чернігівщині може зрости майже втричі
Кількість звернень за субсидією на Чернігівщині може зрости майже втричі Вже до 12 квітня до всіх домогосподарств на Чернігівщині було рознесено бланки заяв, декларацій для призначення субсидії та інструкції з їх заповнення. Про це під час брифінгу в облдержадміністрації повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Снегерьова.
Проте варто зауважити, що призначення субсидії за новим порядком здійснюватиметься лише з 1 травня, підкреслила Інна Снегерьова. І нагадала, що доходами громадян вважається не лише заробітна плата чи пенсія, а й аліменти, стипендії, державні допомоги (крім одноразових), дивіденди, відсотки від депозитних вкладів, надходження від здачі в оренду майна тощо. Оформлюючи заяву та декларацію, слід пам’ятати, що всі їх розділи та графи мають бути заповнені. Відомості, вказані споживачем, будуть перевірятися вже після призначення субсидії. У разі виявлення неповної чи неправдивої інформації споживача позбавлять виплат і змусять компенсувати їх державі у подвійному розмірі.
Ще однією новацією, яка має полегшити життя громадянам, є призначення субсидії на повний календарний рік та автоматичне її продовження. Продовжувати виплату субсидії будуть безконтактно — інформацію про доходи збиратимуть вже без участі споживача. Та якщо майнове, фінансове чи сімейне становище одержувача субсидії зміниться раніше (і зможе вплинути на призначення субсидії), він має повідомити про це органи соціального захисту протягом місяця.
Заступник директора Департаменту соціального захисту населення звернула увагу й на те, що на сайті Департаменту upsz.cg.gov.ua є вся докладна інформація про призначення субсидії. Звідти ж можна роздрукувати бланк декларації чи заяви, якщо він загубився чи був зіпсований. Там же, на сайті, можна за допомогою доволі простого калькулятора попередньо розрахувати, чи варто вам звертатися за субсидією.
У кожному районному управлінні соціального захисту області діє гаряча телефонна лінія, звернувшись на яку можна одержати відповіді на запитання, що стосуються нарахування субсидії. Номери телефонів у відповідному розділі вказано на сайті Департаменту соцзахисту upsz.cg.gov.ua. Крім того, діє телефон Урядової «гарячої лінії» 0 800 507 309 FREE.
На завершення Інна Снегерьова зазначила, що питання призначення субсидії має бути розглянуте протягом десяти днів з дня звернення. І це попри те, що в області, за прогнозами фахівців, кількість заявників може зрости з 80-ти до 250-ти тисяч осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1017 | Теги: Чернігівщина, Чернігівська ОДА, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar