реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 14 » Китайські художники малюватимуть пам’ятки архітектури Чернігова
08:12
Китайські художники малюватимуть пам’ятки архітектури Чернігова
Китайські художники малюватимуть пам’ятки архітектури Чернігова 14 травня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу) відбудеться творча зустріч із делегацією Китайської академії живопису і каліграфії.
Китайські живописці ознайомляться з пам’ятками архітектури стародавнього міста, також на Валу відбудеться пленер. Художники не лише милуватимуться місцевими краєвидами та визначними спорудами, а також створюватимуть нові мистецькі твори.

До речі, минулого року провідні китайські діячі та художники відвідали музеї та історичні місця, пов’язані з життям і творчістю Тараса Шевченка в Києві, Каневі та Моринцях. Таким чином, був реалізований унікальний проект з Шевченкіани — видано ілюстрований «Кобзар» китайською мовою. Малюнки у ньому виконані китайськими живописцями.
Цей славетний «Кобзар» буде презентований у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній».

Творча зустріч китайських художників та чернігівських музейників проходитиме відповідно угоди про співпрацю Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури з Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній».

Джерело: «Чернігів стародавній».



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1102 | Теги: Китай, художники, Кобзар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar