реклама партнерів:
Головна » 2020 » Червень » 12 » Коронавірус на Чернігівщині
13:10
Коронавірус на Чернігівщині
Коронавірус на Чернігівщині Станом на 11 годину 12 червня в області +20 нових випадків коронавірусу, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.
ПЛР-дослідження виявило інфікування у п'яти жителів Чернігова (з них один на госпіталізації), у трьох осіб з Прилук та у двох з Прилуцького району. По одному хворому в Ніжинському, Куликівському, Менському та Носовському районах. Усі вони лікуються амбулаторно.

Також, ПЛР-тест виявив інфікування covid-19 у шести хворих з Чернігівського району, які перебували на госпіталізації у районній лікарні.

Наразі в області одужали четверо пацієнтів (двоє з Куликівського району, двоє з Чернігова), з них трьох виписали з лікарні.
Загалом в області 369 підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

З них:
- 107 пацієнтів одужали;
- 215 хворих лікуються амбулаторно;
- 33 пацієнтів госпіталізовані;
- 5 переведені на лікування за місцем проживання (5- Куликівський район);
- 7 летальних випадків (1-Борзнянський район, 5-Варвинський район, 1-м. Чернігів);
- 2 особи померли із супутнім діагнозом COVID-19 (м.Чернігів).

За минулу добу обласним лабораторним центром проведено 281 ПЛР-дослідження.

Показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 12.06.2020
Перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні:
1) інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення) складає менше 12 на 100 000 населення (тижневий рівень захворюваності на 100 000 населення в період умовного піку епідемії на території України + 50%).
За цим показником Чернігівщина вже має 11,71.





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 398 | Теги: інфекція, Чернігівщина, коронавірус | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar