реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 17 » Кримінальна хроніка тижня
19:12
Кримінальна хроніка тижня
Кримінальна хроніка тижня Тіло чоловіка в чорно-білому знайшли на Квітневій

Уранці 8 грудня до поліції надійшло повідомлення про виявлення чоловіка, який не подавав ознак життя, за адресою: вул. Квітнева, 6 (біля бази «Млебор»). Як зазначив свідок, на вигляд загиблому було близько 40 років, вдягнений був у все чорно-біле.

Під час перевірки слідчо-оперативна група встановила, що померлий чоловік 1969 року народження. Видимих ушкоджень, слідів боротьби та ознак насильницької смерті не виявлено. Тіло передане для судово-медичної експертизи для встановлення причин смерті. Проводиться перевірка. Зазначимо, в поліції труп класифікується як опізнаний.

У підвалі багатоквартирного будинку виявили тіло невідомого чоловіка

10 грудня до поліції зателефонувала жінка та повідомила, що її чоловік виявив у підвалі будинку № 20 на вулиці Чернишевського особу, яка не подавала ознак життя. У приміщенні було темно, тож до людини не підходили.
На місце виїхала слідчо-оперативна група. За попередніми припущеннями невідомому чоловіку близько 50—60 років, він без постійного місця проживання. Відповідно до попереднього огляду, ознак насильницької смерті не виявлено, однак шкіра померлого набула брудно-зеленуватого кольору, а на тілі почали заводитися комахи. Наразі труп направлено до моргу Чернігова.

Стандартні шахрайські схеми досі успішно реалізовуються на Чернігівщині
Мешканка Бахмацького району намагалася придбати трактор через інтернет. Однак продавець забажав спершу отримати кошти. Жінка перерахувала на вказаний рахунок 17 тис. грн, після чого очікувано ні трактора, ні грошей вона не бачила. Поліція вкотре попереджає: під час купівлі будь-яких товарів через мережу оплату потрібно здійснювати після отримання замовлення.

У Прилуцькому районі шахраї видурили в дівчини півтори тисячі гривень за класичною «картковою» схемою. Зловмисники зателефонували потенційній жертві, представилися працівниками банку та попросили назвати цифри зі зворотного боку картки. Після отримання необхідної інформації зняли з рахунку кошти.

Правоохоронці наголошують: якщо вам телефонують із банку та просять повідомити інформацію стосовно вашого рахунку — це можуть бути шахраї. Доцільніше прийти особисто до відділення банку й там розібратися в питанні, а не вирішувати їх телефоном.

Телефонні зловмисники надурили стареньку
Мешканці Чернігові 1939 року народження вночі зателефонувала невідома особа та представилася лікарем. Чоловік повідомив, що син жінки постраждав у ДТП, і йому необхідна дорога операція. Шокована матір одразу погодилася зібрати кошти. Коли до неї прийшов зловмисник, вона віддала йому 5 тисяч доларів та 4 тисячі гривень.
За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство). Максимальне покарання — обмеження волі на строк до трьох років. Ведеться розслідування.

Правоохоронці попереджають: якщо вам телефонують і повідомляють про біду з родичами та вимагають гроші, необхідно перевірити інформацію. Насамперед зателефонувати близькій людині, яка нібито скоїла злочин чи постраждала в аварії, а потім зателефонувати на лінію 102 та повідомити про спробу видурювання грошей.

У військовослужбовця виявили арсенал незаконної зброї
Майже півтори тисячі набоїв різних калібрів до автоматичної зброї армійського зразка, цинк із набоями до кулемета, саморобний пістолет та три гранати — такий запас зброї виявили працівники поліції під час санкціонованого обшуку у військовослужбовця. Правоохоронцям попередньо повідомили, що житель Чернігівського району, ймовірно, незаконно зберігає боєприпаси. Під час перевірки ця інформація підтвердилася.

Зброю вилучили та направили до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру в Чернігівській області. Відомості за цим фактом внесені до ЄРДР, відкрите кримінальне провадження за ч. 1 статті 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція до цієї статті — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За інформацією Чернігівські відомості



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 798 | Теги: Чернігівщина, поліція, Кримінал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar