реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 25 » Кубок Чернігівського району з футболу: головний приз їде у Седнів
20:22
Кубок Чернігівського району з футболу: головний приз їде у Седнів
Кубок Чернігівського району з футболу: головний приз їде у Седнів Завершився розіграш 51-го відкритого кубка Чернігівського району Чернігівської області. Визначилися два фіналісти. Уперше за всю історію існування клубу кубок виборов седнівський «Снов», який у важкому і напруженому двобої здолав ФК «Чернігів-Стріла».

Фінал
«Снов» (Седнів) – ФК «Чернігів-Стріла» 3:2 (1:1)
----------------------------------------------
1-0 Кваша (15)
1-1 Литвин (45)
1-2 Татаринов (56)
2-2 Черкас (59)
3-2 Кваша (61)

У вирішальному поєдинку на чернігівському стадіоні «Хімік» зійшлися рівні суперники. «Снов» ще більше посилився гравцями дворової «Гамми» (Костянтин Жир, Павло Циквас, Артем Родиков, Леонід Манжос, Ігор Кваша), поєднуючи досвід і завзяття молодих. ФК «Чернігів-Стріла» давно грає сформованим складом, а нині хлопці особливу увагу приділяють тренувального процесу.
Із Седнева приїхала група підтримки «Снову», були свої вболівальники і в ФК «Чернігів-Стріла». Досить чітко відпрацювала суддівська бригада на чолі з відомим у минулому гравцем Петром Пилипейком, спірних моментів практично не виникало.
По ходу матчу жодна з команд не мала явної переваги. І все ж у першому таймі «Снов» у центрі поля виглядав переконливіше, завдяки чому складалося враження, що гру веде саме колектив із Седнева.
На перших хвилинах обидві команди активно навішували вперед, ніхто не мав помітної переваги. Аж ось пас вперед на ривок Павлу Черкасу, дует захисників вступив у боротьбу і повинен був підбирати м’яч, однак Віталій Гвоздь спершу підштовхнув Черкаса і суддя це помітив. Воротар довго вибудовував стінку з чотирьох гравців, однак Ігор Кваша чудовим обвідним ударом поклав м’яч у нижній кут – воротар не дотягнувся, 1:0!
А от надалі чернігівцям ніяк не виходило відсунути гру на половину суперника, півзахист «Снову» впевнено тримала центральну зону. Гострі моменти час від час виникали біля обох воріт, але якось спорадично. І все ж майже одночасно із свистком на перерву ФК «Чернігів-Стріла» відігрався – пас на хід Олександру Литвину, той у боротьбі із захисником вийшов один на один і пробив повз воротаря – 1:1.
Другий тайм розпочався у схожому ключі: боротьба, численні втрати м’яча, навіси вперед. І знову один з таких закидів виявився результативним – м’яч приземлився в районі лівого кута штрафного, воротар «Снову» Павло Циквас необачно помчав навперейми, однак Татаринов встиг підчепити м’яч ногою і той, перелетівши голкіпера, повільно пострибав у ворота – ось тобі і 1:2.
Але не встиг ФК «Чернігів-Стріла» порадіти успіху, як у седнівців спрацював черговий пас вперед – тепер Павло Черкас все ж таки дістався до м’яча, увійшов у штрафну і в боротьбі з захисником зумів завдати удару – 2:2! А за дві хвилини знову відзначився прямим ударом зі штрафного Ігор Кваша, який цього разу влучив у самісіньку дев’ятку – і вже попереду «Снов», 3:2.
А потім було захоплююче видовище, коли кожна із команд не шкодувала сил і моментів глядачі побачили предостатньо. Спершу більш гострі випади мав «Снов», але під кінець ФК «Чернігів-Стріла» з останніх сил, через «не можу», зумів активізуватися і в останні 5 хвилин створив моментів більше, аніж за цілу гру. З кожним епізодом гострота біля воріт Седнева лише посилювалася, а апогеєм стала остання атака чернігівців, що завершилася потужним ударом із кількох метрів у перекладину.
Напевно, ФК «Чернігів-Стріла» заслужив на нічию, проте «Снов» утримав перевагу і вперше в історії клубу виграє кубок Чернігівського району. Обидва колективи заслужили добрих слів, ну а головний приз їде у Седнів!

Кубковий шлях команди «Снов» (Седнів):
1/8 фіналу – «Штурм» (Ріпки) 2:0
1/4 фіналу – «Промінь» (Голубичі) 4:0
1/2 фіналу – «Колос» (Довжик) 1:0
Фінал – ФК «Чернігів-Стріла» 3:2
Отже, 4 перемоги, 0 нічиїх, 0 поразок, різниця м’ячів 10-2.

Кращі бомбардири турніру:
Тарикін Вадим («Свишень» Кувечичі) – 5 м’ячів
Черкас Павло («Снов» Седнів) – 4
Петрович Євген (ФК «Чернігів-Стріла») – 4

За тиждень, 30 травня, розпочнеться чергова першість Чернігівського району з футболу. 20 команд у двох лігах проведуть двоколові турніри, які фінішують у жовтні.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату».







Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1501 | Теги: футбол, спорт, Чернігівський район | Рейтинг: 2.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar