реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 16 » Кубок Чернігівського району з футболу: сенсаційні півфінали
20:36
Кубок Чернігівського району з футболу: сенсаційні півфінали
Кубок Чернігівського району з футболу: сенсаційні півфінали Матчі 1/2 фіналу 51-го відкритого кубка Чернігівського району Чернігівської області визначили двох фіналістів. Усупереч всім прогнозам, ними стали два колективи першої ліги чемпіонату району – седнівський «Снов» і ФК «Чернігів-Стріла». Вони змогла здолати минулорічних фіналістів.

1/2 фіналу
«Снов» (Седнів) – «Колос» (Довжик) 1:0 (0:0)
----------------------------------------
1-0 Циквас (пен.)

ФК «Чернігів-Стріла» – «Свишень» (Кувечичі) 1:0 (0:0)
----------------------------------------------
1-0 Петрович (78)

Обидва матчі принесли несподівані результати. Але якщо успіх седнівців не особливо дивує, адже команда постійно прогресує, діє тактично грамотно і має в своєму складі чимало кваліфікованих виконавців, то результат другого поєдинку навряд чи хтось міг передбачити.
Ймовірно, «Свишень» не зуміла належним чином налаштуватися на гру, тоді як ФК «Чернігів-Стріла» – команда непередбачувана, може кому завгодно програти, але і проблеми створить кожному. Хлопці старалися, билися і в цілому не дали супернику домінувати на полі.
Почали гості активно, на лівому фланзі багато швидкісної роботи виконував Валентин Леоненко, та ще й Вадим Тарикін туди змістився, так що на ворота господарів накочувалися прямо-таки грізний вал атак. І це при ураганному попутному вітрі. Тим не менш, господарі дуже чітко грали в обороні і дозволили тандему Леоненко-Тарикін всього один навіс у штрафну. А потім непоступливі хлопці з ФК «Чернігів-Стріла» стали нав’язувати боротьбу по всьому полю, самі заграли в пас і поступово гра практично вирівнялась.
У «Свишени» в дебюті травмувався Денис Гребенчук, що стала досить відчутною втратою, але в іншому склади команд були якщо й не оптимальними, то досить близькими до того. І все ж за весь перший тайм у «Свишени» лише один шикарний момент – після навісу зі штрафного Леоненко першим встиг до м’яча і потужно пробив головою – мимо. «Чернігів» кілька разів наближався до володінь суперника, однак вдарити гравці не зважилися. А загалом, чим ближче було до перерви, тим впевненіше виглядали господарі.
Другий тайм. Тепер вітер в союзниках у «Чернігова», хоча трохи притих і вже був не настільки помітний, як на початку матчу. Хвилин 10 пройшли практично на рівних, а там «Свишень» таки змогла трохи придавити суперника. В одному з моментів нападник гостей після флангового навісу пробив головою в поперечину (причому воротар зумів дістати і підправити м’яч), а незабаром, якраз у середині тайму, пройшла передача врозріз на Тарикіна, Вадим вийшов один в один і ... воротар ногою зумів відбити удар. Це був найбільш розкішний момент гостей. Забий форвард, і гра пішла б зовсім по іншому сценарію. Після цього Вадим знітився і надалі був мало помітний. «Чернігів» вирівняв гру, став більше чіплятися за м’яч, хоча попереду поки що особливої гостроти не було. І все ж закидання вперед несли певну небезпеку, та й знову: чим ближче до кінця тайму, тим більше моментів у господарів. І на 78-й хвилині сенсація таки трапилася. Євген Петрович дотягнувся до м’яча на лівому фланзі штрафного після діагонального навісу і потужно пробив, м’яч влучив у спину захисника, злетів високо вгору і через воротаря опустився в сітку – 1:0.
Часу було достатньо, однак гра у «Свишені» відверто не клеїлася – давно команда не виглядала настільки непереконливо. Моменти часом виникали, але як-то спорадично, не системно. Після тривалої перерви вийшов на поле Юрій Шубенок, але в двох епізодах йому елементарно не вистачило швидкості, щоб дістатися до м’яча в безпосередній близькості від воріт. Ще одного разу небезпечно проривався зліва Леоненко, однак його збили на підступах до штрафного. А стандарти у «Свишені» виходили не надто вдало – якщо м’яч йшов у ворота, то прямо в руки воротарю. А більше нічого у «Свишені» і не було. Під кінець ФК "Чернігів-Стріла" ледь не забив ще раз.

Отже, 23 травня у фінальному поєдинку зустрінуться «Снов» (Седнів) – ФК «Чернігів-Стріла».

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату».



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1645 | Теги: спорт, футбол, Чернігівський район | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar