реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 19 » Лофант анісовий вилікує шлунок, дихальні шляхи, вбереже від пухлин
20:50
Лофант анісовий вилікує шлунок, дихальні шляхи, вбереже від пухлин
Лофант анісовий вилікує шлунок, дихальні шляхи, вбереже від пухлин В Україні недавно почали використовувати цю рослину – улюбленицю американських індіанців. А, скажімо, у тібетській медицині нею послуговуються з незапам’ятних часів. І вважають, що це один із найкращих імунностимуляторів. Навіть виникли суперечки – що сильніше стимулює імунну систему: женьшень чи лофант.

З лікувальною метою завжди використовували надземну частину лофанту. Бо саме в ній найбільше ефірних олій. На думку вченого П. Устименка, це рослина-профілактик, рослина-цілитель із величезною космічною силою. Лофант доцільно застосовувати не тільки для лікування верхніх дихальних шляхів, бронхітів, пневмоній, а й для зцілення органів травлення. Особливо показаний людям, у яких нетравлення шлунка, знижена кислотність, атонія кишківника, застійні явища у шлунку. Лофант добре діє як жовчогінний засіб, поліпшує жовчогінну функцію печінки і посилює циркуляцію жовчі, чистить організм, виводить радіонукліди і підвищує імунітет. Рослину часто вживають як ароматний чай у випадку розладу серцево-судинної системи. Лікують нею і сечостатеву систему, а також заспокоюють нерви. На ніч можна випити склянку теплого чаю з лофантом (один-два листочки додають у чай) – сон буде здоровий, міцний.

За силою впливу на віруси та хвороботворні бактерії і грибки лофант прирівнюють до звіробою.

Вживання в їжу молодого листя підвищує потенцію в чоловіків і ефективно сприяє лікуванню простатиту. У людей, які вживали салати і настої з лофанту, відзначено зменшення росту злоякісних пухлин і навіть їх розсмоктування. Прихильники лофанту як лікарської рослини стверджують, що немає захворювання, яким б він не міг зарадити.

Ліки з лофанту
Чайну ложку подрібненої рослини залити склянкою окропу, настояти півгодини, процідити. Пити по ¼ склянки 4 рази на день до вживання їжі.

Однак попереджую: не вважайте якусь одну рослину за панацею. Певна річ, лофант – цілюща рослина, її можна застосовувати не тільки в лікуванні, а й у харчування: додавати до овочевих і фруктових салатів – як свіжозібраний, так і висушений. Можна додавати до м’ясних, рибних страв, у соуси, у тісто, з якого випікають хлібобулочні вироби, у домашні вина і напої для того, щоб ароматизувати їх.

Наталія Земна



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1582 | Теги: лікарські рослини, народна медицина, лофант анісовий | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar