реклама партнерів:
Головна » 2020 » Березень » 10 » Мена може стати центром Північного повіту Чернігівщини
19:28
Мена може стати центром Північного повіту Чернігівщини
Мена може стати центром Північного повіту Чернігівщини Мена або ж Новгород-Сіверський можуть стати центром об’єднаного Північного району (повіту) Чернігівської області.

Такий висновок можна зробити з презентації пропозицій по кількості територіально-адміністративних одиниць, яку розробив Центр політико-правових реформ.

Як пояснив голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей відбулися обговорення із зацікавленими сторонами, повідомляє сайт «Децентраліція».
На їх основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня. Ці матеріали презентували в Мінрегіоні.

Як видно з розробленої мапи Чернігівщини, в нашій області мають утворитися чотири райони (повіти) – Ніжинський, Північний, Прилуцький та Чернігівський. До Північного, окрім Менщини, пропонують включити Корюківський, Сосницький, Семенівський, Сновський, Коропський, Новгород-Сіверський райони та Городнянську ОТГ. Центром нового району мають стати Мена або Новгород-Сіверський.

Нагадаємо, що у планах держави завершити територіальну реформу у 2020 році, провівши чергові місцеві вибори на новій територіальній основі місцевого самоврядування.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 525 | Теги: Чернігівщина, мена, реформи, децентралізація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar