реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 10 » Міліція затримала грабіжників - гастролерів
07:08
Міліція затримала грабіжників - гастролерів
Міліція затримала грабіжників - гастролерів Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС в Чернігівській області затримали трьох грабіжників, які їздили в Чернігів електричкою на скоєння пограбувань.
Як розповів начальник ЧМВ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, протягом лютого місяця до чергової частини міськвідділу надійшло кілька заяв від жителів міста про їх пограбування. Всі ці злочини були дуже схожі за так званим «почерком». Троє зловмисників підстерігали жертву зненацька в безлюдному місці і, погрожуючи фізичною розправою, відбирали все цінне: прикраси, сумки, мобільні телефони.

З аналізу місць скоєних пограбувань — неподалік залізничного вокзалу, правоохоронці зробили припущення, що або грабіжники мешкають десь неподалік, або вони приїздять на злочин електропотягом з іншого населеного пункту.
Опитавши весь підобліковий контингент, правоохоронці дійшли висновку, що грабіжники таки дійсно заїжджі, тому негайно розіслали орієнтування з прикметами до всіх найближчих навколишніх міськрайвідділів.
Незабаром з Куликівського райвідділу надійшла інформація, що в них затримані троє молодиків, за скоєння крадіжок з господарських будівель, які по прикметах дуже підходять під орієнтування чернігівських грабіжників.
Оперативники виїхали до райвідділу та доставили підозрюваних до міста. В ході подальшої перевірки всі троє (найменшому з яких 16 років, двом іншим по 21) були впізнані жертвами та дали правдиві свідчення щодо скоєння пограбувань в місті Чернігові.
Хлопці пояснили, що приїздили в обласний центр електричкою, скоювали пограбування, на пограбовані гроші поверталися додому, а іншу здобич перепродували своїм знайомим. Всі вони – з неблагополучних сімей, двоє з них вже були раніше засудженні за крадіжки.
Начальник міської міліції полковник Володимир Рапута повідомив, що за всіма фактами пограбувань відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України («Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб»), що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.
Досудове розслідування триває.

За інформацією прес-служби УМВС України в Чернігівській област



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 985 | Теги: Кримінал, Чернігів, грабіжники | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar