реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 5 » Місцеві вибори в Україні можуть відбутися на пропорційній основі за відкритими списками
15:11
Місцеві вибори в Україні можуть відбутися на пропорційній основі за відкритими списками
Місцеві вибори в Україні можуть відбутися на пропорційній основі за відкритими списками За словами міністра юстиції, Верховна Рада ще на поточній сесії може ухвалити новий закон про місцеві вибори. Згідно з ним, вибори до місцевих рад проходитимуть за відкритими списками на пропорційній основі.
Місцеві вибори в Україні 25 жовтня цього року повинні відбутися на пропорційній основі за відкритими партійними списками, заявляє міністр юстиції Павло Петренко. "Зараз у парламенті працює робоча група спільно з мін’юстом, завдання якої - максимально швидко, ще на цій поточній сесії, ухвалити нову редакцію закону про місцеві вибори", - зазначив він у суботу, 4 квітня, в ефірі "5 каналу", повідомляє агенція "Інтерфакс".
За його словами, цей закон передбачатиме запровадження відкритої пропорційної системи на виборах до місцевих рад, "що прибере найбільш корумповану, мажоритарну, складову". Другим моментом, зазначив Петренко, стане проведення виборів мерів великих міст - з населенням понад 100 тисяч осіб - у два тури.

Говорячи про імовірність ухвалення закону, міністр зазначив: "Політична воля у коаліції є, всі зацікавлені в тому, щоб ці місцеві вибори пройшли максимально чесно і без будь-яких маніпуляцій адмінресурсом". Він також заявив, що місцеві вибори в Донецькій і Луганській областях восени можуть бути проведені лише на територіях, підконтрольних українській владі. На окупованих територіях вибори будуть проведені лише тоді, коли для цього будуть правові підстави, нагадав міністр.

Джерело: Німецька хвиля



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1168 | Теги: Політика, відкриті списки, місцеві вибори | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar