реклама партнерів:
Головна » 2018 » Травень » 23 » Міська комісія по топоніміці, захисту та розвитку культурного середовища обговорила і проект реконструкції Валу (Дєдова)
06:43
Міська комісія по топоніміці, захисту та розвитку культурного середовища обговорила і проект реконструкції Валу (Дєдова)
Міська комісія по топоніміці, захисту та розвитку культурного середовища обговорила і проект реконструкції Валу (Дєдова) Міська комісія по топоніміці, захисту та розвитку культурного середовища (голова - Ольга Хоніч) вчора підтримала пропозиції Віталія Топчія про встановлення інформаційного стенду на місці хати Леоніда Глібова, ОСББ «Фаворит» про встановлення меморіальної дошки заслуженому енергетику України Ю.Калюжному, рекомендувала міській раді перенести на цвинтар братські могили на Валу та у сквері на Красній площі. При цьому відхилено пропозицію про встановлення інформаційного стенду про М.Попудренка, зауваживши, що комісія вже раніше запропонувала перейменувати сквер імені Попудренка в Магістратський сквер. Порушувалось питання про необхідність знесення брехливого кубічного постаменту міському компартії на Валу та самовільного могилоподібного каменя там же, встановленого авантюристом Савченком…
Я ще говорив про необхідність відновлення автентичного надгробка на могилі Леоніда Глібова – він зберігається з 1939 року на території музею- заповідника М.Коцюбинського (щоправда, без хреста). Кошти на нього збирали українці двох імперій – Російської та Австро- Угорської. Тож треба його повернути на місце, прибравши мавпоподібне неподобенство невідомого автора (біля Троїцького собору).
Комісія вирішила звернутися до міського голови із запереченням концепції Б.Дєдова і компанії по реконструкції Валу зі встановленням містка над проїжджою частиною.

За інформацією Василя Чепурного



Переглядів: 664 | Теги: Вал, проект Дєдова, перейменування вулиць | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar