реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 4 » На Чернігівщині будуть вибори до Верховної Ради
19:24
На Чернігівщині будуть вибори до Верховної Ради
На Чернігівщині будуть вибори до Верховної Ради Верховна Рада проголосувала за припинення депутатських повноважень Владислава Атрошенка.
Про це чернігівський мер заявив під час пленарного засідання міськради 28 січня. Тепер нарешті Атрошенко може стань повністю легітимним градоначальником, буде отримувати мерську зарплату і підписувати фінансові документи, пише Depo.Суми.

А Чернігів тепер отримує нові проміжні вибори по 206 округу, куди туди входять Новозаводський район міста Чернігова, Чернігівський та Ріпкинський райони.

Сам Владислав Атрошенко заявив журналістам, що очікує близько сорока кандидатів на своєму 206 окрузі.

Але коли будуть вибори по 206 і чи будуть взагалі - ось в чому питання. Якщо дотримуватися чітко законодавства, то через 10 днів після складення повноважень Атрошенка, Центральна виборча комісія повинна була оголосити про проведення проміжних виборів і призначити дату дня виборів через 60 днів.

Але, на жаль, в нашій країні закон трактують своєрідно. Наприклад, в Дніпропетровську, при ситуації, схожої з чернігівською, вибори ЦВК, поки, не оголосила. Хоча депутатські повноваження мера Філатова Рада призупинила ще перед новим роком.

Влада затягує оприлюднення нових виборів - оскільки підшукує потрібні кандидатури на звільнені округу, це основна причина, вважають експерти.

Інша можлива причина, що в умовах кризи в парламентській коаліції над країною зависла загроза позачергових загальних парламентських виборів. І хоча цей варіант самі політики в один голос називають малоймовірним, остаточно його не відкидали.

Але в Чернігові до виборыв готується вже почали. Одні політики об'їжджають пенсіонерів і школи в межах округу, інші домовляються про встановлення додаткових білбордів.

Очевидно, що 206 округ дуже добре "підгодований" за кілька виборчих кампаній Атрошенком. Тому в Адміністрації президента можуть бачити одну кандидатуру від президентської партії, якого-небудь залітного "варяга" типу Сергія Березенка, а ось Атрошенку хотілося б передати округ своїй, місцевій людині.

Не важко здогадатися, що ці проміжні вибори від президентської партії курирувати буде все той же Сергій Березенко. Саме він, за словами багатьох політиків, відповідає за організаційний і виборчий процес в БПП. Та й структура мінімальна вже є в Чернігові на базі так званої "Ради регіонального розвитку", від якої Березенко йшов в 2015 році по 205 округу.

Виставить свого кандидата одвічний конкурент Порошенка Коломойський – звичайно, так. Адже їх "Укроп" зараз "тиснуть" в усіх напрямках. Партія Ляшка теж не упустить свій шанс завести по Чернігівщині ще одного депутата. Та й інших бажаючих потрапити в парламент вистачає, пише "ПіК-Чернігівщина".

Так що популізму, бруду і підкупу знову буде багато.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1373 | Теги: Владислав Атрошенко, вибори, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar