реклама партнерів:
Головна » 2021 » Березень » 2 » На Чернігівщині вкрали старожитності з двох музеїв
19:47
На Чернігівщині вкрали старожитності з двох музеїв
На Чернігівщині вкрали старожитності з двох музеїв Упродовж доби співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області разом з колегами з Новгород-Сіверського і Чернігівського районів встановили осіб, які проникли в два музеї та викрали звідти історичні цінності, повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Інформація про зникнення експонатів надійшла до поліції зранку 1 березня одразу від співробітників двох музеїв на Чернігівщині – в селищах Ріпки та Короп.

Як розповіли працівники установ, з Ріпкинського краєзнавчого музею невідомі викрали залишки мушкета козацької доби, муляж револьвера 1920-го року випуску та три вишиванки 19-го століття. З Коропського регіонального історико-археологічного музею — дві ікони, два самовари, форму моряка часів Другої Світової війни з нагородами, український національний жіночий одяг, макет револьвера, муляжі двох кольчуг та меч. Крім того, з сейфу музею викрали гроші. Наразі сума збитків встановлюється.

"На місця подій в Ріпки та Короп виїхало керівництво місцевих поліцейських підрозділів, слідчо-оперативні групи, дільничні офіцери, групи реагування патрульної поліції. До обох музеїв зловмисники проникли шляхом пошкодженням замків на вхідних дверях", — розповів начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що неподалік одного з музеїв був помічений автомобіль «Тойота». Цей же автомобіль вихідними свідки бачили біля готелю в Коропі. Поліцейські встановили маршрут пересування зловмисників.

З Чернігівської області авто попрямувало до столиці, де чоловіки розділили накрадене на двох. Один з подільників залишився у Києві, а інший поїхав на Одесу. Завдяки колегам з Київщини та Одещини чернігівські оперативники одночасно затримали фігурантів кримінального провадження разом із краденими з музеїв речами.

Один з затриманих був судимий за крадіжки, інший — відбував покарання за вбивство. Чоловіків затримано, з ними проводяться слідчі дії.

Поліція розслідує провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, поєднана з проникненням в приміщення, що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.







Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2343 | Теги: Чернігівщина, поліція, пограбування, музей | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar