реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 19 » На честь волонтерів, добровольців і захисників: у Чернігові перейменували вулиці
18:24
На честь волонтерів, добровольців і захисників: у Чернігові перейменували вулиці
На честь волонтерів, добровольців і захисників: у Чернігові перейменували вулиці За інформацією відділу зв'язків із громадськістю міської ради, сьогодні міський голова Владислав Атрошенко підписав розпорядження про перейменування ще 35 вулиць обласного центру.
Згідно з повідомленням, розпорядження підписано на підставі пропозицій комісії з питань міської топоніміки, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова.

Комісія запропонувала повернути двом вулицям Чернігова історичні назви. Зокрема, частині вулиці Горького (від вулиці Преображенської до вулиці Котляревського) – вулиця Гонча (без зміни поштової нумерації будинків), іншій частині - Музейна. Вулиці Тельмана повернули назву – вулиця Андріївська.

Щодо більшості вулиць Чернігова, які слід перейменувати, робоча група вивчила думку громадськості. Так, взято до уваги пропозицію мешканців вулиці Єрьоменка про присвоєння їй назви Лугова.

Вулицю Воїнів-інтернаціоналістів за ініціативою Чернігівського обласного відділення УСВА вирішили перейменувати на честь Олега Михнюка - Героя України, учасника війни в Афганістані та АТО, який минулого року загинув на Луганщині.
Крім того, у Чернігові відтепер з'явилися вулиці Волонтерів і Добровольців, Захисників України, а вулиця Войкова названа на честь В'ячеслава Чорновола.

За словами радника голови ОДА з питань декомунізації Василя Чепурного, найбільше дискусій у комісії викликало перейменування вулиць Беспалова та Короткова, але й вони перейменовані. "Перший посилав телеграму ГКЧП "Вірили, надіялись, чекали", а другий був секретарем Корюківського райкому комуністичної партії у час репресій 30-х років", - зазначив він.

Тепер ці вулиці носитимуть відповідно імена музичного діяча Леоніда Пашина та автора духовного гімну "Боже, великий, єдиний" Олександра Кониського.
Чепурний наголосив, що декомунізація в частині перейменування вулиць у Чернігові завершена у строки, визначені законом.

Джерело: УНІАН



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 941 | Теги: Чернігів, декомунізація, волонтери | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar