реклама партнерів:
Головна » 2022 » Липень » 13 » На допомогу чернігівським комунальникам приїхали колеги з Івано-Франківська
18:34
На допомогу чернігівським комунальникам приїхали колеги з Івано-Франківська
На допомогу чернігівським комунальникам приїхали колеги з Івано-Франківська Готувати житловий фонд до опалювального сезону, ліквідовуючи наслідки активних бойових дій, нині чернігівським ЖЕКам допомагають спеціалісти з Івано-Франківська. Фахівці зі скління вікон та ремонту дахів працюватимуть на різних житлових об'єктах протягом двох тижнів.
— Поточні ремонти самостійно виконують житлові організації. В той же час, на запрошення міського голови вже приїздили з Хмельницького і їм ми дуже вдячні за це і, також на запрошення міського голови, приїхали робітники з Івано-Франківська, 22 особи, — повідомив начальник Управління ЖКГ Ярослав Куц.

З них 9 спеціалістів працюють на будинках, що на балансі КП “Новозаводське”, ще 9 — допомагають КП “ЖЕК-10”, а 4 — КП “ЖЕК-13”.

На питання чого приїхали допомогти Чернігову, коли літо — це гаряча пора і у самих у місті, напевно, чимало поточних ремонтів, відповідають коротко, але змістовно.

— Напевно, тому що ми — українці і це — Україна. Тільки так, — говорить робітник з Івано-Франківська Володимир Іванчук.

Протягом двох тижнів комунальники з Івано-Франківська працюватимуть над склінням вікон на площах загального користування у будинках та ремонтуватимуть дахи. Будівельні матеріали вони отримали від чернігівських ЖЕКів, а от за роботу з ними розрахується їх міський бюджет (мається на увазі бюджет Івано-Франківська).

Цьогоріч нашому місту потрібна велика кількість робочих рук, зважаючи на тисячі пошкоджених будинків, не говорячи про об'єкти критичної інфраструктури. Крім того, маємо і недонадходження в місцеву казну, що обмежує наші можливості у відновлювальних роботах, а тому така підтримка нас іншими українськими містами є особливо цінною.

Нагадаємо, що з міського бюджету Чернігова було виділено 30 млн грн на закупівлю будівельних матеріалів, які потрібні для поточних ремонтів багатоповерхівок, які пошкоджені внаслідок воєнних дій. Головне завдання — підготувати якомога більшу кількість житлового фонду до холодів.

— Всі ці роботи необхідно виконати задля того, щоб у будинки можна було подати тепло, аби люди могли жити. Тому що це основне і головне завдання, яке ставить перед комунальними службами міський голова. Основне завдання влади — дати людям можливість жити в теплих оселях, — зазначає Ярослав Куц.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 2179 | Теги: ремонт, Івано-Франківськ, будинки, війна, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar