реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 9 » На громадських слуханнях щодо проектів ремонтів в історичній частині Чернігова жодного рішення не прийнято
10:23
На громадських слуханнях щодо проектів ремонтів в історичній частині Чернігова жодного рішення не прийнято
На громадських слуханнях щодо проектів ремонтів в історичній частині Чернігова жодного рішення не прийнято Відповідно розпорядження міського голови Чернігова В.А. Атрошенка на 8 грудня 2017 року були призначені громадські слухання на тему: «Обговорення проекту реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові та проекту капітального ремонту парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові».
У залі засідань Деснянської районної у місті Чернігові ради зареєструвалися 299 чоловік.
Головуючим на слуханням був Атрощенко Олександр Анатолійович — заступник міського голови, голова Дорадчого комітету.
На першому етапі розглянуто низку організаційних питань, зокрема, обрано лічильну комісію у складі 5 чоловік (голова – Володимир Грецький, керівник Деснянської районної у місті Чернігові ради) та затверджено регламент слухань, запропонований Дорадчим комітетом.

Проект реконструкції бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенська до Красної площі в м. Чернігові презентувала громаді архітектор Тетяна Мазур. Основна його ідея: комфортний простір для людей. Розробники проекту прагнули створити максимально комфортні умови для відпочинку чернігівців і туристів. Одночасно – гармонійно поєднати історичну зону (Вал) і адміністративний центр міста Чернігова.

Після чисельних запитань та пропозицій учасники слухань перейшли до прийняття рішень.
За скасування проекту реконструкції Алеї Героїв та оголошення всеукраїнського конкурсу на новий проект проголосували 99 чоловік, «проти» – 72, 17 – «утрималося». Рішення не прийнято, бо на початку засідання зареєструвалося 299 чернігівців.
Головуючий запропонував створити робочу групу для доопрацювання проекту. Результати голосування також виявилися невтішними: «за» – 91, «проти» – 68, 26 – «утрималося».

Відтак, частина учасників слухання на знак протесту вирішила покинути залу засідань і громадські слухання були закриті.
Проект капітального ремонту парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові не був розглянутий.

Згодом заступник міського голови Олександр Ломако написав на сторінці
«Розуміючи недосконалість проектів по реконструкції Алеї героїв та кап ремонту Валу міська влада вирішила провести громадські слухання з метою їх обговорення. Мені також багато чого не подобається в запропонованих проектах. Саме тому я особисто вніс подання і міський голова підписав розпорядження про слухання.
Ще 2-3 дні тому я читав конструктивні пропозиції громадськості та радів. Ми зустрічалися з проектантами і більшість із них домовилися врахувати, по частині - провести обговорення. Це стосувалося і дитячого майданчику та фонтану на Валу, тактильної плитки, велопарковки і так далі. Саме з таким, конструктивним настроєм ми готувалися до громадських слухань.
Але особисті амбіції та політична позиція окремих громадських активістів зробили конструктивне обговорення неможливим. Маніпулюючи думкою людей вони поставили питання дуже спрощено - або скасуйте розроблені проекти, або #зрада.
Нічого не вийшло. В результаті жодного рішення прийнято не було. На скасування не вистачило голосів. Замість потрібних мінімум 150 набралося лише 99.
Але і жодної пропозиції внесено не було. Тому, я на жаль вважаю проведені слухання - втраченою можливістю для Чернігова. Ми могли конструктивно допрацювати проекти, але непотрібний нав'язаний деякими активістами дух протистояння не дозволив це зробити.
Незважаючи на такий результат, я пропонуватиму рішенням виконкому або розпорядженням міського голови створити робочу групу по допрацюванню запропонованих проектів.
Двері відкриті, зголошуйтеся! Повторюся, вони далеко не вдеальні та потребують змін.
Чому не можна їх скасувати та оголосити конкурс світового масштабу? Дуже просто. Це забере мінімум 1 рік часу. Ми виратимо 2018 і вийдемо в передвиборні 2019-2020 роки. Хтось може спрогнозувати можливості міського бюджету на той період? Або дати гарантії, що в результаті конкурсів ми матимемо проекти зрвсім іншого рівня?
Тому, я за вдосконалення і наголошу ще раз про відкриті двері для конструктивних пропозицій!».





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 648 | Теги: громадські слухання, Чернігів, ремонт Валу | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar