реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 14 » На Корюківщині генерала НКВС Федорова збили з ніг
14:51
На Корюківщині генерала НКВС Федорова збили з ніг
На Корюківщині генерала НКВС Федорова збили з ніг У місті Корюківка Чернігівської області активісти скинули з постаменту бюст партизанського командира, генерала НКВС Олексія Федорова.

13 грудня 2017 року. Прикордонне містечко Корюківка. Чернігівщина.
Виконуючи волю патріотично налаштованих корюківчан, продовжуючи важливу історичну місію, націоналістами з формації С14 повергнуто один із останніх ідолів чекістам на Чернігівщині - скинуто з постаменту погруддя Олексію Федорову, інформує на сторінці С-14 Чернігів

"Він особисто підписував смертні вироки та прирікав на заслання «ворогів народу». Його кар’єра – це сходження по головах і трупах інших партійних функціонерів. Радянська пропаганда зліпила з Олексія Федорова героя партизанського підпілля. Фактично ж перший секретар обкому партії розгорнув проти українського селянства справжній комуністичний терор. Він один із реалізаторів Голодомору в Україні. З початком другої світової війни після розгрому загоном Федорова окупаційного гарнізону в Корюківці, він спровокував каральну акцію мадярів і мовчки спостерігав за тим, як вони спалюють містечко. Це була наймасштабніша каральна акція за всю історію другої світової війни. Воював з УПА. До скону був вірним сталінцем.

Незважаючи на те, що Федоров підпадає під декомунізаційне законодавство, до цього часу він продовжував стояти в центрі Корюківки. За нашою інформацією, чиновники з ОДА всіляко гальмували та саботували процес демонтажу ідола, тому було ухвалене рішення не затягувати до наступного року і скинути ката. Це останній ідол чекістам, повергнутий націоналістами. Раніше в Корюківці С14 скинули бюст одному з організаторів НКВД на Чернігівщині Олександру Гарнієру", - йдеться у повідомленні.





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 688 | Теги: декомунізація, Корюківський район, Олексій Федоров | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar