реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 21 » Наприкінці 2015 року розмір мінімальної заробітної плати зросте на 13%
17:17
Наприкінці 2015 року розмір мінімальної заробітної плати зросте на 13%
Наприкінці 2015 року розмір мінімальної заробітної плати зросте на 13% Міністерство соціальної політики України у листі від 02.04.2015 № 4753/0/14-15/18 вкотре роз’яснило питання щодо запланованого держбюджетом зростання розміру мінімальної заробітної плати на 13% та порядку проведення індексації грошових доходів населення у 2015 році.
Про це кореспондента "Чернігівського формату" повідомив Портал кадровиків України.
У Законі України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» від 28.12.2014 № 80-VIII розмір мінімальної заробітної плати встановлено з урахуванням показників економічного розвитку, фінансових можливостей бюджету та підприємств. На кінець 2015 року розмір мінімальної заробітної плати зросте на 13% і становитиме 1378 гривень. Оскільки підвищення розміру мінімальної заробітної плати потребує додаткових видатків з Державного бюджету України, то і розглядатимуть це питання за результатами моніторингу виконання держбюджету.
Водночас зростання рівня мінімальної заробітної плати дозволить Уряду розглянути питання щодо підготовки відповідного проекту рішення про підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС, на базі якого розраховуються посадові оклади (тарифні ставки) працівників бюджетної сфери за іншими тарифними розрядами ЄТС.
Що стосується індексації грошових доходів населення, то особливий порядок індексації передбачає обмеження індексації соціальних виплат, які фінансуються з Державного бюджету, Пенсійного фонду та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування. Зазначене обмеження пропонується застосовувати лише у 2015 році.
Для інших виплат, які не фінансуються за рахунок державних коштів, індексація проводиться відповідно до чинного законодавства.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1023 | Теги: посадові оклади, зарплата, кадровик | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar