реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 23 » Настрій змінюється на позитив
07:36
Настрій змінюється на позитив
Настрій змінюється на позитив Саме так відбувається після відвідування виставки відомої української художниці Євгенії Гапчинської.
Це вже друга презентація її робіт у Чернігові. У Національному архітектурно-історичному заповіднику цього разу можна побачити 27 нових робіт «Поставщика счастья № 1», як себе називає сама художниця.
На відкриття виставки авторка не приїхала, останнім часом вона не презентує свої роботи, посилаючись на зайнятість, тож поспілкуватися з пані Євгенією нам не вдалося.
За словами Алли Доценко, заступника директора Національного архітектурно-історичного заповідника, яка відкривала виставку, вона дійсно завантажена — має багато замовлень, займається ілюструванням дитячої літератури. Євгенія Гапчинська стала вже своєрідним брендом сучасної національної культури України.
Художниця має свій неповторний стиль, її роботи не сплутаєш з іншими. Вони користуються шаленим попитом не лише в Україні, а й за кордоном. Кажуть, що один німецький шанувальник її творчості має цілу колекцію картин.
Утім, відомою пані Євгенія стала не відразу. Її сьогоднішній статус — наслідок збігу багатьох чинників, одним із яких є велика працездатність. Шлях до успіху був тернистим, художниця спробувала себе в різних напрямках діяльності. До відкриття власної галереї вона виставляла свої картини всюди — у банках, ресторанах. Людям подобалось, поступово картини почали купувати. І це не дивно. В її роботах є якась особлива привабливість. Маленькі ангели добрі та дотепні, трохи казкові, смішні та веселі. Кожну картину доповнюють цікаві написи, які додають малюнкам неповторності. Художницю не турбує, що її маленькі дивні персонажі можуть вийти з моди, набриднути, розтиражуватися. Поки ця творчість її захоплює, а якщо виникне проблема, вона знайде, чим зайнятися, пишуть в інтерв’ю з нею. Головне, на думку талановитої жінки, щоб це була корисна справа. Наприклад, вона почне пекти хліб.
Але поки що такої потреби нема, бо попит на її роботи шалений. Хто ще не бачив малюнки Гапчинської, покваптесь — виставка працюватиме до 20 червня. Позитив гарантовано!

Марта ЄЛІСЄЄВА, Чернігівські відомості
Фото Володимира Коваля.











Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2536 | Теги: Євгенія Гапчинська, Картини, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar