реклама партнерів:
Головна » 2022 » Квітень » 3 » Ніжинщина звільнена від російських окупантів
17:24
Ніжинщина звільнена від російських окупантів
Ніжинщина звільнена від російських окупантів ЗСУ завдали нищівних ударів по техніці та живій силі ворога. Відбувається зачистка території. Але звільнені населені пункти несуть чимало небезпек! Просимо громадян утриматись від поїздок територією району. Мешканцям звільнених сіл без нагальної потреби не пересуватися вулицями. Адже ворог по собі залишив заміновані території, приміщення, предмети, власну техніку! Крім того, міни та розтяжки наявні в полях, лісах та лісосмугах, на польових дорогах та узбіччях!

Загиблі. За останню добу втрат серед військових та цивільних осіб району немає.

Внутрішньо переміщені особи. На території громад Ніжинщини перебуває 12091 осіб з тимчасово окупованих територій або зон бойових дій. Переважна більшість з м. Чернігів та Чернігівської області. Усі вони забезпечені харчуванням, засобами гігієни та ліками. Крім того, органи соціального захисту населення громад здійснюють реєстрацію внутрішньо переміщених осіб.

Житлово-комунальна сфера. Тривають роботи по відновленню газо- та електропостачання у звільнених від окупантів населених пунктах. Водопостачання в громадах безперебійне. Фіксуються усі випадки руйнування в населених пунктах в наслідок ворожих обстрілів.

Сільське господарство. Комплекс весняно-польових робіт аграрними підприємствами району продовжується.

Освіта. Дистанційною формою навчання охоплені школярі 12 громад району, 2-х – частково. Ще в одній - освітній процес розпочнеться з понеділка.

Гуманітарна допомога. 1 та 2 квітня була доставлена гуманітарна допомога у звільнені від окупантів села: Велику Дорогу, Нову Басань, Лосинівку, Станцію Лосинівську, Соколівку, Піски. Розподілом вантажу, відповідно до потреб громадян, займається керівництво громад.

Робота поліції. Працівники поліції щоденно фіксують факти військових злочинів. На жаль, на звільнених територіях спостерігаються випадки мародерства. Звертаємось до всіх громадян: будьте пильними й повідомляйте про злочини, але бережіть себе та не наражайтесь на небезпеку!

Уклінно дякуємо нашим захисникам! Українці, працюємо разом для Перемоги! Допомагаємо ЗСУ та постраждалим від війни! Наша сила в єдності!

Джерело: Ніжинська районна військова адміністрація
Титульне фото ілюстровано з мережі




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1205 | Теги: російські окупанти, звільнення, Ніжинщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar