реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 24 » Нові імена Почесних громадян Чернігова та назви вулиць розглянуть депутати
22:15
Нові імена Почесних громадян Чернігова та назви вулиць розглянуть депутати
Нові імена Почесних громадян Чернігова та назви вулиць розглянуть депутати Низку питань, що вирішуватимуться на черговій сесії Чернігівської міської ради, розглянуто під час засідання виконавчого комітету міськради 20 липня.
Прийнято рішення про присвоєння звання Почесний громадянин Чернігова колишньому міському голові Віталію Косих (посмертно) та народному художнику України Анатолію Шкурку. Відповідні подання зробила депутат міської ради Ірина Должикова та директор обласного художнього музею імені Галагана Ірина Ральченко. Їхню ініціативу підтримали громадські організації та члени виконавчого комітету. Міський голова Олександр Соколов підкреслив, що і В. Косих, і А. Шкурко гідні носити почесне звання. «Ці люди дають нашому місту високий рівень розвитку», — зазначив керівник Чернігова.
Також схвалено рішення про перейменування окремих вулиць Чернігова на виконання законів про декомунізацію. Зокрема, дев’яти чернігівським вулицям буде повернуто історичні назви. Так, в обласному центрі відродять назви вулиць Іллінської, Єлецької, Успенської, Воскресенської, Хлібопекарської та інших, що існували до радянського часу. Ще 14 назв вулиць міста приведуть до норм українського правопису: Волошкова — замість Василькової, Сунична — замість Земляничної, Ярова — замість Овражної. Також з’являться в обласному центрі Чернігівщини вулиці Бузкова, Світанкова, Горобинова та інші.
Ще одне рішення, що виноситиметься на наступну сесію Чернігівської міської ради, стосується затвердження міської цільової Програми розвитку позашкільної мистецької освіти у м. Чернігові на 2016—2021 роки. За словами начальника управління культури міськради Юрія Ткача, близько 10% дітей шкільного віку (понад 2100 юних чернігівців) відвідують мистецькі освітні заклади. Програма передбачає збільшення кількості дітей, охоплених мистецькою освітою, і підвищення її якості. Для цього розроблено перелік заходів щодо покращення матеріально-технічного забезпечення мистецьких навчальних закладів Чернігова та підвищення кваліфікації викладачів. Програма розроблена на п’ять років, проте її фінансування визначатиметься окремо на кожен рік, аби була можливість врахувати бюджетні реалії.
Крім того, під час засідання виконавчого комітету прийнято рішення про надання матеріальної допомоги чернігівцям, які опинилися в скрутному матеріальному становищі, у тому числі учасникам антитерористичної операції.

Ярина ГАГІН, Чернігівські відомості



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1126 | Теги: Іллінська, Чернігів, декомунізація, перейменування вулиць | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar