реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 4 » Новий закон про місцеві вибори передбачає «непідйомну» для чернігівців заставу
11:23
Новий закон про місцеві вибори передбачає «непідйомну» для чернігівців заставу
Новий закон про місцеві вибори передбачає «непідйомну» для чернігівців заставу Чернігівські експерти разом із представником Комітету виборців України Святославом Пікулем 3 липня обговорювали законопроект «Про місцеві вибори», який був проголосований народними депутатами у першому читанні, повідомляє ПІК Чернігівщина
Як розказав Сергій Соломаха, окрім того, що у законопроекті «Про місцеві вибори» з’явилася можливість у однієї політичної партії висувати двох кандидатів, нічого суттєво не змінилося.
На його думку, однією з важливих проблем законопроекту, яка досить рідно обговорюється, є занадто висока застава кандидатів у депутати міської ради та посади міського голови.
Так, відповідно до законопроекту 2831-3, аби стати кандидатом у депутати Чернігівської міської ради потрібно сплатити заставу у розмірі 4 мінімальних заробітних плат, що наближено до суми, яку мають сплатити кандидати в народні депутати України.
В свою чергу, аби стати кандидатом на посаду мера, треба сплатити грошову заставу, яка становить 14 мінімальних заробітних плат.
Як зауважив Сергій Соломаха, це може стати причиною того, що на місцевих виборах не набереться повний склад міської ради через «не підйомну» грошову заставу.

Нагадаємо, що 18 червня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект групи депутатів №2831-3 «Про місцеві вибори». За відповідне рішення проголосував 271 народний депутат.
До голосування законопроекту в цілому, на сьогоднішній день, депутати подали 1700 правок.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 911 | Теги: вибори, Чернігів, Сергій Соломаха | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar