реклама партнерів:
Головна » 2018 » Вересень » 25 » Новинка для туристів: екскурсії та концерт у Борисоглібському соборі
16:57
Новинка для туристів: екскурсії та концерт у Борисоглібському соборі
Новинка для туристів: екскурсії та концерт у Борисоглібському соборі Київські туристичні фірми вже давно зацікавилися концертами духовної музики у Борисоглібському соборі у виконанні Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського.

І не дивно, адже стародавній храм, споруджений у ХІІ столітті, є одним з найкращих акустичних залів міста. А чернігівський камерний хор відомий не лише в Україні, а також і за кордоном. Він виконує хорову музику вітчизняних та закордонних композиторів від XVI до XXI століття. В основі його репертуару — потужний пласт вітчизняної хорової творчості. Відтак, на концертах академічного камерного хору у Борисоглібському соборі завжди людно.

24 вересня до Чернігова завітала група поціновувачів старовини та мистецтва із серця Європи — із Швейцарії (28 чоловік). А запропонувала їм подорож у наше місто відома туристична фірма «Київські фрески».

Проводила екскурсію для гостей Тетяна Миколайко, молодший науковий співробітник науково-просвітницького відділу Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Швейцарці ознайомилися з історією багатовікового міста; оглянули Троїцький собор, Антонієві печери, П’ятницьку церкву, Спасо-Преображенський та Борисоглібський собори; милувалися чернігівськими краєвидами та оновленими парками.

На завершення для гостей звучали духовні твори у виконанні Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського. І вони з вдячністю аплодували!…

Джерело: "Чернігів стародавній"







Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1031 | Теги: екскурсії, Борисоглібський собор, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar