реклама партнерів:
Головна » 2020 » Березень » 30 » Опалювальний сезон у будинках чернігівців цього року готуються закінчити раніше
18:59
Опалювальний сезон у будинках чернігівців цього року готуються закінчити раніше
Опалювальний сезон у будинках чернігівців цього року готуються закінчити раніше Якщо погодні умови сприятимуть, опалювальний сезон для житлових будинків у Чернігові може закінчитися раніше, навіть вже цього тижня. Таку рекомендацію дає в т. ч. й міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Датою такого відключення планується 2 квітня - але тільки за умови, якщо середньодобова температура повітря буде більше 8 градусів тепла. Якщо ж все-таки температура буде нижчою, то опалення відключать пізніше. Про це розповів заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко.

За його словами, останнім часом надходить багато звернень від чернігівців, що у квартирах дуже жарко. Це й не дивно, бо протягом кількох діб вдень спостерігалося навіть більше 10 градусів тепла. Але поруч з цим, зараз карантин, усі діти вдома. Ніхто не зацікавлений у тому, щоб вони мерзли. Тож дата завершення опалювального сезону в чернігівських оселях - це своєрідний компроміс між тими, хто хоче зекономити, і тими, хто сидить вдома на карантині.

Андрій Черненко додав, що питання строків опалювального сезону в медичних закладах міста розглядатиметься окремо. Можливо, що опалення в лікарнях залишать і до 15 квітня.

Як відомо, на сьогодні в Чернігові батареї централізованого опалення теплі тільки в житловому секторі та закладах медичної сфери. Наприкінці минулого тижня за розпорядженням чернігівського міського голови постачання теплової енергії припинили в будівлях підприємств, установ та організацій комунальної власності. А ще раніше опалювальний сезон завершився для закладів освіти, культури та спорту (у зв'язку з їх закриттям на карантин).

Як зазначив заступник міського голови, зекономлені бюджетні кошти допоможуть місту готуватися до боротьби з коронавірусною інфекцією.

Після завершення опалювального сезону теплогенеруючі підприємства розпочнуть ремонт технічного обладнання тепломереж для належної підготовки до наступного осінньо-зимового сезону.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 464 | Теги: опалювальний сезон, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar