реклама партнерів:
Головна » 2022 » Червень » 3 » Опалювальний сезон у Чернігові розпочнеться вчасно
20:49
Опалювальний сезон у Чернігові розпочнеться вчасно
Опалювальний сезон у Чернігові розпочнеться вчасно Опалювальний сезон у Чернігові розпочнеться вчасно. Якщо говорити за підготовку потужностей ТЕЦ, пошкоджених під час мінометних та ракетних обстрілів рашистами, то потрібно від 50 до 100 млн грн, аби замінити пошкоджене обладнання. У міста ці гроші є, повідомив Владислав Атрошенко під час приїзду у Чернігів міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Підготовка до холодного періоду вже почалася. З 1 червня у місті перевіряють внутрішньобудинкові мережі. Це великий обсяг робіт, говорить очільник Чернігова, які треба виконати і вчасно усунути несправності.

Графіки перевірок оприлюднюються у ЗМІ та соцмережах за 10 днів до їх початку, тому власників у вказану дату просять бути вдома, або домовитися із сусідами, близькими людьми, чи родичами, хто зможе проконтролювати цей процес.

— Люди не повинні хвилюватися за початок опалювального сезону. У нас дійсно найбільша проблематика — це стан внутрішніх мереж і, користуючись нагодою, я прошу дуже уважно людей відстежувати наші повідомлення. Подекадно ми будемо формувати відповідну адресну програму, щоб люди були в квартирах. Тому що, якщо буде заливати із квартири, де не буде господарів, то будуть вимагати решта господарів на нижчих поверхах, щоб вскривали. Ми будемо комісійно з поліцією вскривати ці квартири. У мене серце за це питання дуже болить, я прошу людей, щоб знаходили можливість передавати ключі сусідам, чи в якийся інший спосіб, щоб можна було відкрити їх квартиру, вимкнути опалення, щоб не було підтоплення і закрити, — звертається до чернігівців Владислав Атрошенко.

Паралельно з підготовкою до опалювального сезону і розпочався процес розірвання договору з фірмою “Технова”, яка орендувала ТЕЦ. Відповідний дозвіл на дострокове припинення надали депутати на сесій міської ради 31 травня. Цей майновий комплекс заберуть в управління міста, робиться це для того, аби самостійно здійснювати господарську діяльність і повністю контролювати та нести відповідальність за процес подачі електроенергії і тепла у домівки чернігівців. А також дозволить залучити грантові і державні кошти для її відновлення та, врешті, розібратися з накопиченими "Техновою" збитками, попередньо, це до мільярда гривень.

У планах міської влади розробити проєкт, який дозволить об’єднати мережі ТЕЦ з “Облтеплокомуненерго”, оновити потужності, як того вимагають сучасні стандарти, та побудувати поруч сміттєпереробний завод. Для цього шукатимуть стратегічних інвесторів.

— Скоріше за все ми розділимо мережі і генерацію, як це в європейських країнах. Для чого, для того, щоб майбутній інвестор, а це буде виключно світового рівня, ми не кажемо про місцеві компанії, які хочуть заробити на потоці грошей, ми хочемо запросити системного інвестора, який би бачив і сміттєпереробний завод поряд з цим, — пояснює Чернігівський міський голова.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1107 | Теги: опалювальний сезон, ТЕЦ, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar