реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 20 » Парламентські вибори. Масовий підкуп виборів на 208 окрузі
09:05
Парламентські вибори. Масовий підкуп виборів на 208 окрузі
Парламентські вибори. Масовий підкуп виборів на 208 окрузі До спостерігачів КВУ надходить низка повідомлень про факти масштабних технологій купівлі голосів виборців шляхом на в.о.208 (Чернігівська обл.).

Так, впродовж 18-19 липня у Бахмацькому, Борзнянському, Ічнянському, Талалаївському, Куликівському та Менському районах Чернігівської обл. була організована мережа масового заповнення виборцями заяв до кандидата в народні депутати України Костянтина Бровченка, у яких містяться обіцянки надати виборцям майнові блага. Текст заяви містить прохання забезпечити виборців розміром орендної плати не менше, аніж 4000 гривень за гектар. При цьому зміст та форма заяви чітко формують її сприйняття виборцем як гарантію виконання такої вимоги самим кандидатом і, відповідно, можливістю отримати фінансові дивіденди в майбутньому.

Зазначені технології можна розглядати як механізм підкупу виборців, оскільки чинне законодавство (ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України) визначає підкуп як пропозицію, обіцянку або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди, пов’язану із реалізацією виборчого права.

Джерело: КВУ



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1292 | Теги: підкуп виборців, округ 208, парламентські вибори | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar