реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 5 » Плюс ще одна об’єднана громада на Чернігівщині та плани формування інших
21:18
Плюс ще одна об’єднана громада на Чернігівщині та плани формування інших
Плюс ще одна об’єднана громада на Чернігівщині та плани формування інших В області триває процес об’єднання громад. Сьогодні під час тематичної наради перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич вручив розпорядження голови ОДА про затвердження висновку щодо відповідності проекту рішення по створенню Батуринської громади (Бахмацький район).

Це — ще один дуже важливий крок на шляху реалізації реформи; втім, усі подальші дії мають бути пришвидшені та ініційовані безпосередньо в районах.

Варто зауважити, що над прискоренням децентралізації працюють і на загальнодержавному рівні. Зокрема, високопосадовці 21 червня дали старт своєрідному «марафону», що має на меті широку просвітницьку роботу та навіть практичну допомогу з підготовки необхідних документів. Займатиметься цим Асоціація міст України.

— Сьогодні ми вже маємо план виїздів у райони, однак готові його корегувати. Хочеться приїздити на місця та чути про реальну проблему та варіанти її вирішення, що потребують спільних зусиль громади, місцевої та обласної влади, — зауважив виконавчий директор регіонального відділення Асоціації Федір Фесюн.

Найвагоміші перешкоди було озвучено безпосередньо на нараді: необхідність впровадження адміністративно-територіальної реформи та узгодження законодавчих актів, удосконалення перспективного плану області.

— Голови РДА не можуть бути проти реформи об’єднання громади, адже це політика і курс держави. Та йти на такий крок треба, зваживши всі «за» і «проти», бо мова йде про майбутнє тисяч людей. Кожен район унікальний, у кожному цей процес має розглядатися індивідуально. Можливо, десь у межах району буде створено 5-6 громад, а десь — одна, — зауважив перший заступник голови ОДА. — Втім, наразі затверджені 48 громад, тож посилена робота має вестися саме у них.

Думку Леоніда Сахневича підтримав і перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Під час обговорення було зауважено, що варто відновити діяльність робочої групи з питань децентралізації при обласній раді. Це дозволить оперативніше опрацьовувати пропозиції громад.

Принагідно на нараді було обговорено механізм співфінансування за програмою «Шкільний автобус 2016–2020».

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації






Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 792 | Теги: громади, Чернігівщина, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar