реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 10 » По Десні — річковим трамваєм
20:58
По Десні — річковим трамваєм
По Десні — річковим трамваєм 2 липня для представників засобів масової інформації відбулася презентація нового водного туристичного маршруту — річкового трамваю. Окрім журналістів, помилуватися краєвидами зачарованої Десни на плоту організатори запросили місцевих гідів з історичного музею та Національного архітектурно-історичного заповідника і представників туристичних фірм, адже саме від них залежить, чи стане ця ініціатива затребуваною.
Чернігівський річковий трамвай — новий туристичний продукт у рамках проекту «Кластер водного туризму в Чернігівській області», розвитком якого опікується почесний працівник туризму України Сергій Провозин. На думку Сергія Володимировича, для розвитку в’їзного туризму на Чернігівщині є всі необхідні передумови. Це і неповторна природа, і цікава історична спадщина, і люди, які готові це все показати. «Розвитком водного туризму на Чернігівщині ми почали займатися з 2007 року. Спочатку нас було двоє інвесторів, а зараз — більше 10 підприємців-ентузіастів», — додав Сергій Провозин. Його колеги додають, що нашому регіону бракує промоції. Треба більше розповідати світу й туристам про можливості відпочинку на Десні.
Проект «Кластер водного туризму в Чернігівській області» включає декілька програм. Перша — це «Подорожі на плотах по р. Десні». Пропонується туристам сплав на плотах від кордону з Росією до м. Чернігова (372 км). Програма № 2 — «Будівництво плотів для річок, які мають не стрімку течію». Програма № 3 — це «Стаціонарні кемпінги та садиби вздовж маршрутів сплавів по р. Десні». Названі програми виконуються поступово й лише за ініціативи самих підприємців, тому потрібні інвестори, які змогли б пришвидшити цей вид туризму.

Сергій МЕКШУН, Чернігівські відомості



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1202 | Теги: Чернігів, Десна, туризм, водний туризм | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar