реклама партнерів:
Головна » 2016 » Листопад » 3 » Поліціейські розпочали полювання на самогонщиків
20:21
Поліціейські розпочали полювання на самогонщиків
Поліціейські розпочали полювання на самогонщиків Поліцейські Чернігівського відділу поліції продовжують виявляти та ліквідовувати в обласному центрі незаконні «точки» з виробництва та продажу розведеного спирту і самогону.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції Сергій Кагітін, в умовах сьогодення алкоголь належить до одного з найбільш прибуткових підакцизних товарів, тому спокуса підзаробити «лівим» товаром завжди існує. Ухилення від сплати податків стало своєрідним каналом нелегального збагачення деяких чернігівців, тому виявлення та притягнення до відповідальності правопорушників сприяє надходженню в держбюджет чималих коштів. Одночасно поліція працює над недопущенням потрапляння «самопальної» продукції на прилавки магазинів і безпосередньо столи громадян, щоб запобігти нещасним випадкам.

З початку року поліцейські Чернігівського відділу поліції виявили 77 фактів продажу самогону і розведеного спирту. З незаконного обігу вилучено 275 літрів спирту та самогону. За виготовлення та зберігання самогону та апаратів для його виробництва на правопорушників складено 77 адміністративних протоколів за статтею 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення). За це правопорушення передбачено штраф від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього, складено майже чотири сотні адмінпротоколів за придбання самогону (стаття 177 КУпАП). Покупцям загрожує штраф від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Протягом жовтня завдяки небайдужості громадян поліцейськими були виявлені та закриті дві «точки», де здійснювався продаж самогону. Одна з точок базувалася в приватному секторі на Бобровиці, інша – на Старій Подусівці.

Літні жінки виготовляли вдома самогон і продавали його по 25 гривень півлітра. Правоохоронці неодноразово притягували правопорушниць до адміністративної відповідальності за виготовлення самогону, але штрафи не примусили жінок задуматися над своєю поведінкою. Тому поліцейські Чернігівського відділу поліції почали регулярно відвідувати зловмисниць, щоб попередити факти продажу. Врешті-решт «точки» припинили свою діяльність. Крім самогону, у пенсіонерок також були виявлені та вилучені самогонні апарати.

Поліція Чернігова попереджає громадян про неприпустимість правопорушень, пов’язаних з незаконним виготовленням, продажем або придбанням контрафактних спиртних напоїв, а також звертається до небайдужих чернігівців з проханням повідомляти про всі відомі факти незаконного виготовлення та продажу алкогольних напоїв.

Звертатися можна не лише за телефоном «102», а й особисто до начальника Чернігівського відділу поліції – 619-923. Не залишайтеся байдужими.

За інформацією сектору комунікації
поліції Чернігівської області.




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 781 | Теги: самогон, Чернігівщина, поліція | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar