реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 24 » Презентація книги Михайла Слабошпицького «Протирання дзеркала»
10:40
Презентація книги Михайла Слабошпицького «Протирання дзеркала»
Презентація книги Михайла Слабошпицького «Протирання дзеркала» Ця дуже важлива для громадськості Чернігова подія відбулася 20 грудня цього року у приміщенні літературно-меморіального музею-заповідника М.М.Коцюбинського.

У затишній залі зібрались письменники, студенти, поціновувачі творчості відомого в Україні автора і громадського діяча.

За словами Михайла Слабошпицького, появою цієї книги він завдячує лікареві, який спонукав його як пацієнта до продуктивної письменницької роботи акцентованою настановою: «Пишіть, аби вижити! Це буде найкраща реабілітація для вас».

Направду, видана цьогоріч книжка – це меморіальна річ, книга спогадів. Як зазначив Михайло Федотович: «Мої негаразди побутові стали моїм літературним капіталом». Свого часу він змушений був проживати у Будинку творчості письменників в Ірпені, де і познайомився з авторами своїх оповідей – видатними письменниками, цікавими людьми. Багато з них живуть у книзі під своїми іменами, частина – «зашифровані» особи.

Зазначалось, що багато лідерів українського національно-демократичного руху «не пройшли випробування на гроші, на посади». Україна ж, як держава, в особі її керманичів, винна перед українською діаспорою за кордоном, не зуміла скористатися її можливостями впливу для поліпшення стосунків з країнами еміграції українства.

Літературна діяльність та спілкування привели автора до висновку, що є багато письменників, які, як люди цікавіші, ніж їхні твори. Для того, щоб це помітити, треба «протирати дзеркало».

Книга писалася без плану. Щось автор пригадує, десь забігає наперед: «Думалось про своє життя, про людей, які стояли біля воріт твоєї юності. Коли озираєшся назад, знаходиш людей, які «ліпили» тебе».

Михайло Слабошпицький вдало підмітив під час півторагодинного спілкування з вдячною аудиторією, що у житті людини є два випробування – бідністю і багатством. Згадав вислів відомого мецената Петра Яцика «Найбільший твій капітал – це твоє ім'я».

З автором спілкувались відомі на Чернігівщині майстри слова:лауреат Національної премії імені Т.Г.Шевченка 2010 року Дмитро Іванов, Михась Ткач, Ганна Баран, Олена Конечна.

Присвячена книга власній родині автора.

Участь у презентації взяв радник голови обласної ради Дмитро Никоненко.

Джерело: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату обласної ради




Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 587 | Теги: Михайло Слабошпицький, Протирання дзеркала, презентація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar