реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 11 » Президент відвідав навчальний центр Збройних сил України «Десна»
16:33
Президент відвідав навчальний центр Збройних сил України «Десна»
Президент відвідав навчальний центр Збройних сил України «Десна» Президент Петро Порошенко відвідав 169 навчальний центр Сухопутних військ Збройних сил «Десна» (Чернігівська область), де Главі держави було продемонстровано високоточну зброю, протитанкові ракетні комплекси та керовані ракети. Уся бойова техніка вироблена на українських підприємствах, які входять до складу ДК «Укроборонпром».
Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Глава держави зазначив, що Україні необхідно зміцнювати обороноздатність. З огляду на те, що агресор широко використовує танки, українське військо потребує сучасної протитанкової зброї. «Українським Збройним Силам буде чим зустріти ворога. Це найсучасніші, високоточні, найтехнологічніщі зразки української протитанкової зброї», - сказав Президент.
За його словами, проведені бойові стрільби на базі НЦ «Десна» стали демонстрацією найсучасніших можливостей українського оборонпрому. «Нам не треба військових парадів. Нам не треба ні перед ким грати м’язами. Нам потрібно готувати наші ЗСУ на полігонах, але це не означає, що підготовка Збройних Сил не є першочерговим завданням для української влади», - зазначив Петро Порошенко.
Президент зазначив, що тільки ті зразки, які пройшли вдале випробування на полігонах, будуть поставлені війську на озброєння. «Нам необхідно зробити все можливе, щоб скоротити відстань між виробництвом сучасної української зброї та українським військом», - наголосив Глава держави.
Президент звернув увагу на важливість експорту української зброї. «Я за те, щоб ми були в п’ятірці експортерів», - сказав Президент. За його словами, валютні надходження дозволять купляти за кордоном модернізовані сучасні зразки озброєння та деталі для техніки українського виробництва. Глава держави наголосив, що буде зроблено все можливе для імпортозаміщення. «Усі зразки, які ви сьогодні побачили, на 100% вироблені в Україні або в країнах , які є нашими партнерами в ЄС», - повідомив Петро Порошенко.
Президент наголосив, що на базі ВПК закладається фундамент економічного ривка України, і відзначив роль людського потенціалу, робітників в роботі високотехнологічних підприємств оборонного комплексу. «Українська перемога здобувається не лише на передовій, але і в тилу руками професіоналів, які цілодобово, фактично в три зміни, виробляють зброю для української армії», - зазначив Глава держави.
Петро Порошенко висловив задоволення високим рівнем взаємодії між «Укроборонпромом», Міністерством оборони та Генеральним штабом. За інформацією Президента, за час бойових дій в зоні АТО українськими оборонними підприємствами було проведено більше 7 тис. модернізацій усіх видів зброї.
На базі полігону 169 навчального центру «Десна» Сухопутних військ ЗСУ провели стрільби та продемонстрували сучасні протитанкові ракетні комплекси та керовані ракети виробництва ДК «Укроборонпром». Зокрема, було продемонстровано ракети «Стугна», «Комбат», легкий протитанковий ракетний комплекс «Корсар» та керований артилерійський снаряд «Квітник», гранатомети, броньована військова техніка та новітній комплекс розвідки. Загалом продемонстрували більше 20 зразків військової техніки та озброєння.
В огляді взяли участь Секретар РНБО та керівництво силових структур, в тому числі Міністерства оборони, СБУ, Генштабу, Національної гвардії, а також «Укроборонпрому».













Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1450 | Теги: Петро Порошенко, високоточна зброя, ракети, навчальний центр Десна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar