реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 24 » Про інфраструктурні проекти розвитку міста Чернігова
08:10
Про інфраструктурні проекти розвитку міста Чернігова
Про інфраструктурні проекти розвитку міста Чернігова Чернігівський міський голова Олександр Соколов презентував інфраструктурні проекти розвитку міста. Презентація відбулася у рамках робочого візиту міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського до Чернігова.
Найбільш вагомими для реалізації міський голова назвав три проекти. Це, зокрема, капітальний ремонт вулиці Шевченка на ділянці 2,7 км, будівництво тролейбусної лінії по вул. 50 років ВЛКСМ та будівництво дороги з вул. Щорса до мікрорайону Шерстянка.
За словами О.Соколова, роботу над проектами фахівці міської ради розпочали кілька років тому. "Втілення їх має важливе значення для мешканців обласного центру Чернігівщини, однак профінансувати у повному обсязі з міського бюджету ми, на жаль, у сьогоднішніх умовах не спроможні", - констатував він. Вартість кожного з проектів коливається від 14,7 до 46,5 млн грн.
Серед запропонованих до реалізації проектів міністр інфраструктури назвав саме капітальний ремонт ділянки вулиці Шевченка. "Міністерство інфраструктури приймає цей проект", - сказав він. Також А.Пивоварський звернувся до міського голови надати усю необхідну документацію. Реалізація інших проектів, на його переконання, потребуватиме більшого часу та співфінансування із місцевим бюджетом.
Адже вулиця Шевченка у Чернігові є магістральною і має державне значення, суміщається із дорогами міжнародного і регіонального значення. Капітальний ремонт ділянки, визначеної проектом, не виконувався майже 30 років, тоді як згідно з чинними нормативами, він повинен проводитися через кожні 8-10 років.
Згідно з проектом, ремонт однієї з головних магістралей обласного центру має бути виконаний на ділянці 2,7 км, що становить 40% її загальної протяжності. Вартість робіт 14,7 млн грн.
Робочий проект передбачає ремонт дорожнього покриття, ремонт тротуарів та з’їздів (їх налічується 27), встановлення дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки, впорядкування прилеглої зеленої зони.
Відповідальний від Адміністрації Президента за Чернігівську область, керівник Державного управління справами Сергій Березенко позитивно оцінив розроблені інфраструктурні проекти. Він наголосив на необхідності кооперації між різними рівнями влади та існування діалогу. "Проблеми мають бути вирішені, а не заговорені", - сказав він. Також С.Березенко підтримав пропозицію міського голови щодо спеціальної програми оновлення рухомого складу електротранспорту міста.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1092 | Теги: ремонт доріг, інфраструктура, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar