реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 7 » Про програму комп'ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016-2020 роки
15:39
Про програму комп'ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016-2020 роки
Про програму комп'ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016-2020 роки Про основні напрямки та шляхи реалізації Програми інформував на засіданні виконавчого комітету міської ради 4 лютого начальник управління освіти міської ради Василь Білогура.
Він повідомив, що станом на 1 січня поточного року у загальноосвітніх навчальних закладах міста установлено 49 навчальних комп'ютерних комплексів. Загалом, у школах міста установлено 941 комп'ютери: 549 – у складі навчальних комп'ютерних комплексів та 392 комп'ютер, що не входить до складу НКК.

Проте, комп'ютерна техніка має тенденцію до швидкого старіння, тому станом на 01 жовтня минулого року сучасними є лише 360 комп'ютерів (38 %від загальної кількості), 413 є застарілими (44 %), а 68 (7%) взагалі не підлягають ремонту.

Станом на 1 січня поточного року кількість учнів на 1 персональний комп'ютер складає від 77 (ЗНЗ № 29) до 13 (ліцей № 16 та ЗНЗ № 17).

До мережі Інтернет в місті підключено 100 % загальноосвітніх навчальних закладів, за допомогою телефонного зв'язку – 25 шкіл, за допомогою кабельного зв'язку – 9.

З метою інтернет-представництва управління освіти міської ради та науково-методичного центру функціонують відповідні сайти: http://osvita.ch.uaта http://chernigiv-nmc.org.ua .

Станом на 01 січня поточного року усі загальноосвітні навчальні заклади міста мають офіційні електронні адреси, а 19 навчальних закладів - власні сайти.

Програмою передбачено придбання комп'ютерів з програмним забезпеченням, підключення закладів та установ освіти до виділеної мережі високошвидкісного Інтернету, придбання інтерактивних дошок, мультимедійних проекторів, мультимедійних комплексів та ін. На реалізацію цих завдань пропонується залучити 16 595 тис. грн.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що необхідно застосувати більш раціональний та розумний підхід щодо розподілення комп'ютерів по школах з урахуванням укомплектованості шкіл та наповнюваності їх учнями. Тож, більш пропорціональне забезпечення шкіл комп'ютерами дозволить належним чином організувати навчальний процес у всіх школах.

"Нам необхідно зробити нашого випускника конкурентноспроможним, готувати інтелектуальну еліту для впровадження сучасних європейських стандартів в усі сфери життя, адже це і робочі місця, і можливість заробляти гроші у своїй країні", - наголосив Владислав Атрошенко.

Крім того, міський голова дав доручення утворити комісію для вирішення питання утилізації застарілих шкільних комп'ютерів до 2005 року випуску. А також, ретельно вивчити стан комп'ютерів з 2005 до 2009 року та вирішити, де їх можливо застосувати у подальшому. До складу комісії він рекомендував залучити фахівців IT- технологій та представників громадськості для забезпечення прозорості цього процесу.

Виконавчий комітет міської ради погодив проект Програми комп'ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016-2020 роки. Також, зобов'язав управління освіти міської ради допрацювати Програму відповідно до наданих зауважень та пропозицій й внести її на розгляд міської ради.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1140 | Теги: освіта, Чернігів, комп'ютеризація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar