реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 31 » Прокуратура про незаконні дії проти учасників чернігівського Євромайдану
09:39
Прокуратура про незаконні дії проти учасників чернігівського Євромайдану
Прокуратура про незаконні дії проти учасників чернігівського Євромайдану Прокуратура Чернігівської області довела в суді правомірність обвинувального акту у кримінальному провадженні щодо незаконних дій проти учасників чернігівського Євромайдану.
Про це інформує прес-служба прокуратури Чернігівської області.
26 травня апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури області на ухвалу Деснянського районного суду м. Чернігова про повернення обвинувального акту щодо посадовця державної виконавчої служби, який підозрюється у незаконних діях щодо мирних протестувальників.
Як вже повідомлялося раніше, прокуратура оскаржила дане рішення про повернення обвинувального акту як необґрунтоване. Вона доводила, що названі судом підстави не є такими, що унеможливлюють призначення кримінального провадження до судового розгляду.
Тепер рішенням апеляційного суду обвинувальний акт повернуто до суду першої інстанції для розгляду по суті.

Обставини справи:
У даному кримінальному провадженні щодо протидії чернігівському Євромайдану в лютому 2013 року повідомлено про підозру службовій особі виконавчої служби — заступнику начальника Центрального відділу Державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції.
Досудовим розслідуванням встановлено, що він у якості керівника виконавчої групи організував, контролював та сприяв проведенню залученими до виконавчих дій працівниками комунального підприємства незаконного демонтажу та вивозу приватного майна мітингарів.

При цьому він достовірно знав, що судового рішення про знесення установлених у сквері ім. М. Попудренка малих архітектурних форм і звуковідтворюючої апаратури не приймалися та що виконання постанови Чернігівського окружного адміністративного суду від 23.11.13 повинно полягати лише в оголошенні учасникам мирного зібрання його резолютивної частини.
У відповідності до ч. 4 ст. 75 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець під час виконання рішення про заборону вчиняти певні дії або про утримання від вчинення певних дій доводить до відома боржника резолютивну частину такого рішення, про що складає відповідний акт. Після складення акта виноситься постанова про закінчення виконавчого провадження.

Довідково:
Наразі прокуратурою Чернігівської області скеровано до суду кримінальні провадження щодо незаконної протидії мирним зібранням у м. Чернігові в 2013-2014 роках щодо трьох посадових осіб.

Фото з архіву "Чернігівського формату".




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1127 | Теги: Чернігів, Євромайдан-2013, суд, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar