реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 30 » Прокуратура вимагає повернути землі історико-культурного призначення у державну власність
22:09
Прокуратура вимагає повернути землі історико-культурного призначення у державну власність
Прокуратура вимагає повернути землі історико-культурного призначення у державну власність Прокуратурою області звертається особлива увага на законність розпорядження землями історико-культурного призначення.
Як повідомлялося раніше, прокурорами виявлено, що рішенням Чернігівської міської ради 2011 року у приватну власність фізичній особі передано земельну ділянку нормативною грошовою вартістю майже 50 тисяч гривень. Водночас, вказана ділянка знаходиться у межах території пам’ятки археології місцевого значення ІІІ-V, ХІ-ХІІІ століть - поселення «Гора», взятої на державний облік рішенням виконкому Чернігівської обласної ради від 17.11.1980, а тому вона відноситься до особливо цінних земель та згідно статті 84 Земельного кодексу України, не може перебувати у приватній власності.
З метою усунення порушень законодавства, прокуратурою області направлено відповідний позов до суду.

Новозаводський районний суд міста Чернігова, надавши оцінку доказам, наявним у справі, визнав позовні вимоги обґрунтованими та 29.07.2016 виніс рішення про задоволення позову прокурора у повному обсязі.

За матеріалами прес-служби прокуратури Чернігівської області



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 994 | Теги: прокуратура, Чернігів, археологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar