реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 30 » Реформування науки та освіти — одна з умов євроінтеграції
17:32
Реформування науки та освіти — одна з умов євроінтеграції
Реформування науки та освіти — одна з умов євроінтеграції Освіта та наука безсумнівно повинна розвиватися. Та новації не мають шкодити. На цьому неодноразово акцентували увагу учасники експертної зустрічі, ініційованої КМУ, що відбулася 30 квітня.
Представники Міністерства освіти і науки України та експерти в режимі відео-конференції із шістьма областями, в тому числі і Чернігівщиною, обговорили Проект Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» (нова редакція).
Чинний Закон «Про науку і науково-технічну діяльність» порівняно давній, тому потребує значних змін. Зокрема, враховуючи курс України на євроінтеграцію.
Заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха зазначив, що в Україні створюється Національна рада з питань розвитку науки і технологій (назва умовна), що має на меті налагодити активну співпрацю науковців та урядовців. Запрацює незалежний Національний фонд досліджень, який займатиметься ґрантовою підтримкою науки. Значних змін зазнає і Національна академія наук.
Під час обговорення також зазначено про необхідність створення регіональних центрів наукових досліджень. Говорили і про визначення вишів як наукових установ.
Особливий акцент експерти робили на залученні бізнесу до інвестування в науку.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 910 | Теги: освіта, євроінтеграція, наука | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar