реклама партнерів:
Головна » 2022 » Квітень » 5 » Ріпки - українське містечко!
14:16
Ріпки - українське містечко!
Ріпки - українське містечко! За весь час перебування російської окупантів на Чернігівщині, тут жодного разу Державний прапор України не змінився на ворожий.
Селище міського типу Ріпки на Чернігівщині знаходиться недалеко від українсько-білоруського кордону. Коли сюди прийшли російські загарбники, населення виявилося не тільки відважним, а й дипломатичним. Вони змогли не лише не віддати Ріпки під окупацію, а й домоглися нормального функціонування всієї гуманітарної сфери громади, повідомляє оперативне командувапння "Північ".

«На 8 день війни сюди заїхали росіяни. Але ми їх не пустили. Ми зібрали мітинг спротиву. Без зброї. Ми розуміли, що нічим іншим не можемо допомогти. Тому кинулися на цю броню. Люди – герої. Наступного дня сюди заїхало шість БТРів, капсули, у кожній - по 20 чоловік. Вони хотіли встановити тут свої закони, свій порядок. І люди знову вийшли… Росіяни побачили, що тут справді Україна», - розповідає помічник голови Ріпкінської селищної ради, учасник переговорної групи населеного пункту Олександр. – Ми не могли їх вигнати голими руками. Але нам вдалося переконати ворога і добитися, щоб він нас залишив. …Ми тут розмовляємо переважно російською мовою. Але вони побачили, що нас ніхто не обмежує в правах. Ми всі – українці. І прапор у нас ніколи не змінювався».
Люди селища виходили то по півтори, то по дві тисяч осіб на спротив російському агресору, розповідає голова Ріпкінської ОТГ Сергій Гарус. Натомість росіяни погрожували приєднати селище до Білорусі і навіть дати пенсію, однак меншу за українську.

«Утримували (селище), як могли. Казали їм: їдьте додому, вас тут ніхто не чекає. Український прапор жодного разу не змінювався. А в окупантів були списки сімей, навіть результати голосування на виборах…», - розказав Сергій Гарус.

У прилеглих селах росіяни проводили обшуки родин учасників АТО. У них були списки таких військовослужбовців, військових пенсіонерів, поліцейських… А в селах Буянки, Вишневе, Довжик забирали людей у полон, є поранені.
Наразі Ріпки та прилеглі села вільні від російської орди. Люди забезпечені хлібом, молочними продуктами, борошном, олією. Обласна влада завезла гуманітарну допомогу та гроші для виплат зарплат та пенсій. Люди ж дякують військовим Збройних Сил України за оборону та звільнення Чернігівщини від путінських злочинців.

Слава Україні! Слава ЗСУ!







Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1034 | Теги: прапор український, Чернігівщина, війна, Ріпки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar