реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 27 » Розгін євромайдану у Чернігові: прокурор зробив заяву про відвід судді
21:15
Розгін євромайдану у Чернігові: прокурор зробив заяву про відвід судді
Розгін євромайдану у Чернігові: прокурор зробив заяву про відвід судді 27 липня 2016 року в Деснянському районному суді міста Чернігова під час розгляду справи за фактом вчинення колишнім начальником юридичного відділу Чернігівської міської ради Павлом Вовком кримінальних правопорушень за ст. 340, ч. 1 ст. 364 КК України відносно учасників чернігівського Євромайдану старший прокурор Андрій Пилипенко зробив заяву про відвід судді Григор’єва Р.Г. у зв’язку із сумнівами в його неупередженості.
На цю заяву прокурора адвокат обвинуваченого Андрій Душин зреагував нервово: «За мою 15-річну адвокатську практику це перший випадок, коли прокурор відводить суддю!»
Таке рішення прокурора викликано тим, що суддя Григор’єв Р.Г. вдруге і остаточно відмовив на клопотання прокурора викликати низку свідків, зокрема, колишніх керівників міськради і міськвиконкому Віхрова, Шеремета, Романової.
Остання майже цілий день, 4 липня, очікувала в суді, щоб дати свідчення у справі Павла Вовка, але суддя відмовив їй в цьому. Більш того, на початку слухання у справі, посилаючись саме на завантаженість народного депутата України Анни Романової, суддя на прохання адвоката Андрія Душина відмовив прокурору і постраждалим у залученні її в якості свідка, хоча на досудовому слідстві вона давала покази у цій справі.
Пояснити таку позицію судді можна лише його бажанням швидше розглянути справу, адже Павло Вовк не заперечує, що саме він особисто, без будь-яких вказівок зверху, підготував і подав 23 листопада 2013 року до адміністративного суду позов, на підставі якого і було розігнано 25 листопада 2013 року чернігівський Євромайдан.
Безумовно, така зухвалість колишнього чиновника і нинішнього депутата міської ради від «Опозиційного блока» пояснюється тим, що суддею Деснянського районного суду м. Чернігова Кулінічем Ю.П. було виправдано колишнього полковника міліції Гребенюка Е.М. Останній також підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 340, ч. 1 ст. 364 ККУ (кримінальна справа № 42015270000000088).
У цій справі Павло Вовк виступав як свідок, який на захист Гребенюка Е.М., дав свідчення про те, що фальшивого (як з’ясувало слідство ініде не зареєстрованого!) листа № 526 від 23 листопада 2013 р.за підписом начальника міської міліції про неспроможність забезпечити правопрядок під час проведення безстрокової акції «Чернігів обирає ЄС!», приніс йому не особисто Гребенюк Е.М., а якійсь невідомий міліціонер з «великими чи може малими зірками на погонах».
До речі, Андрій Душин також є адвокатом Гребенюка Е.М.
Звісно, рішення суду про повне виправдання Гребенюка Е.М. було оскаржено як прокуратурою, так і потерпілими. Зараз ця справа знаходиться в Апеляційному суді Чернігівської області. Розгляд справи призначено на 10 годину 26 вересня 2016 року.
Нагадаємо, що Павло Вовк є ключовою фігурою у судових процесах щодо розгону чернігівського ЄвроМайдану, бо саме він може вказати на справжніх замовників цього злочину.
Адже саме він готував позов до адміністративного суду, на підставі якого було 25 листопада 2015 року брутально знесено намет та знищено майно учасників акції на підтримку європейського вибору України.

Отже, суд над Павлом Вовком відкладено до розгляду заяви про відвід прокурором судді Григор’єва Р.Г., але немає жодної гарантії того, що заява про відвід судді Григор’єва Р.Г. у зв’язку сумнівами в його неупередженості не потрапить на розгляд судді Кулініча Ю.П.

Прес-служба Чернігівської обласної організації НРУ





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 999 | Теги: Народний Рух, Євромайдан, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar