реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 4 » Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного створення трьох штучних водойм
21:54
Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного створення трьох штучних водойм
Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного створення трьох штучних водойм Прокуратурою Городнянського району Чернігівської області виявлено факт незаконного самочинного створення трьох штучних ставків на землях, які належать державі.
За вказаним фактом 30 березня розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 197-1 КК України.
Аналізом відомостей Державного земельного кадастру та виїздом на місце події встановлено, що на території Хотівлянської сільської ради Городнянського району за межами населеного пункту, поблизу орендованих ТОВ «Екологічний світ» земель водного фонду самовільно, за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади про передачу земельної ділянки у власність або надання її у користування, а також за відсутності вчиненого правочину щодо неї, до встановлення її меж на місцевості, одержання правовстановлюючих документів та державної реєстрації, всупереч встановленому законодавством порядку привласнено земельну ділянку сільськогосподарського призначення (сіножаті), яка відповідно до картографічних матеріалів є осушеними землями. Такі землі є особливо цінними.
На цій земельній ділянці шляхом зняття ґрунтового покриву створено 3 штучні водойми, розмірами близько 3 м на 7 м. У той же час, відомості про проект землеустрою щодо визначення умов зняття, збереження і використання родючого шару ґрунту та порядку проведення рекультивації порушених земель, у органів виконавчої влади відсутні.
У діях невстановлених осіб, які виразилися у самовільному зайнятті особливо цінних земель, використанні вказаних земель не за цільовим призначенням та знятті ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України.

За інф. прокуратури Городнянського району



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1051 | Теги: Ставки, Городня, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar