реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 18 » Середньовічні лицарі заполонили берег Десни
07:52
Середньовічні лицарі заполонили берег Десни
Середньовічні лицарі заполонили берег Десни Цієї суботи й неділі в Чернігові на березі Десни своє наметове містечко розбили учасники та гості фестивалю «Сіверські вікінги». Незважаючи на несприятливу погоду, фестиваль відбувся в найкращих його традиціях.
Найбільше глядачам сподобалася реконструкція старовинних обладунків та зброї. Змагання «Справж-
ній вікінг» зібрало найбільше глядачів, які були просто в захваті від того, як хлопці в середньовічних обладунках змагалися на мечах, до того ж дзвін металу було далеко чути. Кінне козацьке шоу теж вразило, бо козаки й навіть козачки показували найкращі свої вправи під час їзди на конях.
Імпровізований ножовий турнір також зацікавив гостей фестивалю, кожен міг перевірити свою вправність і вистояти проти сильного суперника. У лучному турнірі змагалися і чоловіки, і жінки. Особливо гарно це було, коли поцілити в мішень намагалися люди, одягнені в середньовічні костюми. У такій атмосфері чернігівці та гості нашого міста відчували себе жителями Середньовіччя.
Цьому сприяв, звісно, і традиційний тематичний ярмарок історичних товарів та сувенірів, на якому зібралися найкращі ковалі, гончари та склодуви. Не обійшлося і без волонтерського куточка, де походив благодійний розпродаж та збір коштів для АТО. Діти писали листи й малювали для наших бійців.
Усе це дійство супроводжувалося концертом, на сцені виступали відомі колективи: Козак-систем, Fram, Веремій, Маяковський band, Respekt for Puddy Murpfy, Hit-off band.
Фестиваль середньовічної культури та історичного фехтування в Чернігові відбувається другий рік поспіль за сприяння голови облдержадміністрації Валерія Куліча та міського голови Олександра Соколова, засновник — народний депутат України Олег Купрієнко.

Юлія КОВТУН, Чернігівські відомості



Переглядів: 898 | Теги: Чернігівщина, рицарі, Вікінги | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar