реклама партнерів:
Головна » 2016 » Червень » 10 » Шахи. Клубний чемпіонат України
20:34
Шахи. Клубний чемпіонат України
Шахи. Клубний чемпіонат України Черговий клубний чемпіонат України пройшов у Чорноморську. Як і в попередні роки, Чернігів був представлений командою із грізною назвою «Не знающие пощады». Складається вона виключно із місцевих шахістів. Незмінний капітан колективу – майстер спорту Анатолій Нестерець. Кістяк команди становлять такі досвідчені гравці як Олексій Крупко, Валерій Плаксин, Андрій Фурс, Ілля Гук, а на решті дошок виступає талановита молодь.
Цього разу, як і завжди, виступили на своєму рівні, фінішувавши на шостій позиції.



Результати попередніх років:
2010 рік – 7 місце
2011 рік – 7 місце
2012 рік – 7 місце
2013 рік – 6 місце
2015 рік – 8 місце
2016 рік – 6 місце

Як бачимо, чернігівці відзначаються неабиякою стабільністю. Хлопці повторили свій кращий результат, досягнутий у 2013 р. Хоча цілком могли поборотися і за 5 місце.
Індивідуальні результати:
Анатолій Нестерець – 3,5 очка із 9-и,
Олексій Крупко – 4 із 9-и,
Володимир Михальський – 5 із 9-и,
Валерій Плаксин – 4 із 9-и,
Андрій Фурс – 2,5 із 8-и
Платон Гальперін – 7 із 9-и,
Роман Шпак – 4 із 7-и.
Найкращий результат у юного Платона Гальперіна, для якого нинішній рік складається взагалі доволі успішно (нагадаємо, Платон – діючий чемпіон області серед дорослих). Дебютував у складі «Не знающих пощады» Роман Шпак.

Зате у турнірі з швидких шахів чернігівці проявили себе якнайкраще, здобувши 3 місце. А наступного дня стали четвертими і в бліці.

Варто додати, що в 2010-2011 рр. стараннями чернігівського гросмейстера Олександра Носенка була створена зіркова команда «А ДАН ДЗО – ПГМБ» (Чернігів), за яку грали відомі шахісти з України, Росії і Білорусі. Вона двічі здобувала чемпіонське звання, але надалі припинила існування через проблеми із фінансуванням.
Ще один колектив із Чернігівської області «засвітився» в 2013-му – «Дружба-Нова» (7 місце). На перших дошках виступали відомі українські гравці (першим номером значився Олександр Голощапов із Харкова), іншу половину команди складали місцеві шахісти – Володимир Михальський, Микола Кожем’яко, Іван Остах, Юрій Куценко.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»
Фото з сайту: ukrchess.org.ua






Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1109 | Теги: Сергій Горобець, чемпіонат України, шахи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar